Çamurlu Göleti'nde Çalışmalar Yeniden Başladı
Çamurlu Göleti'nde Çalışmalar Yeniden Başladı
İçeriği Görüntüle

DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak ve yüklenici firma performansı arasında, "Hatay İl Merkezi, Arpalı, Dikmece ve Kavaslı Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü" ile "Mersin Gülnar, Kuskan Mahallesi Çıtırık ve Kuru Dere (İğde Deresi) Islahı 1. Kısım" projeleri, imzalanarak resmiyet kazandı.

Hatay'daki proje kapsamında 3 derede toplam 4 bin metre çift taraflı, taban beton kaplamalı kargir duvar , 1 adet köprü , 1 adet menfez ve korkuluk imalatları gerçekleştirilecek. Mersin'deki proje çerçevesinde 860 metre boyunca ıslah çalışmaları yapılıyor.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Derelerdeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla, yerleşim yerlerinde yaşanabilecek taşkın zararlarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin güvence altına alınması hedeflenmektedir" denildi.

Muhabir: Haber Merkezi