Antalya, Adana ve Adıyaman büyükşehir belediye başkanlarının gözaltına alınması üzerine başlayan siyasi tartışmalar, gündemin ilk sırasına oturdu. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, yaşananların demokrasiye zarar verdiğini söyledi.

Mersin’de Görev Yapan Dr. Sancar Şimşek’in Acı Kaybı
Mersin’de Görev Yapan Dr. Sancar Şimşek’in Acı Kaybı
İçeriği Görüntüle

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltında

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltı kararlarının gerekçesi henüz resmi olarak kamuoyuyla paylaşılmasa da, iddialar bazı eski çalışanların etkin pişmanlık yasası kapsamında verdikleri ifadeler üzerine şekillendiği yönünde.

Adsız Tasarım (78)

Operasyon haberlerinin yayılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden peş peşe açıklamalar gelirken, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da açıklama yaptı.

"Hukuki Değil, Siyasi Bir Süreç"

CHP Mersin teşkilatından da tepki gecikmedi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, yaşanan gelişmeleri "siyasi bir operasyon" olarak nitelendirdi. Başkan Yıldız, belediye başkanlarının halkın iradesiyle göreve geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Halkın oylarıyla seçilmiş, şehirlerine hizmet eden belediye başkanlarımız bu görevlerini şeffaf biçimde, halkın ve devlet kurumlarının, yargının denetimine açık olarak yapıyor. Belediyelerimizin iş ve işlemlerinde eksik bulamayanlar, etkin pişmanlık adı altında bir takım şahısların iftiralarına dayanarak belediye başkanlarımızı gözaltına alıyor, suç uyduruyor. Partimizi ve belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışan bu operasyonların hukuki değil, siyasi olduğu tüm halkımız tarafından bilinmektedir. Bir an evvel bu operasyonlardan vazgeçilip hukuka ve demokrasiye dönülmelidir.”

Muhabir: Bilge Çakır