Mezitli Belediyesi’nin uzun süredir beklenen ve ilçenin çehresini değiştirecek olan vizyon projelerinden biri nihayet hayata geçiyor. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in seçim vaatleri arasında yer alan Mezitli Kent Meydanı projesi için hazırlıklar tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Eylül tarihinde ilk kazma vurulacak.

Yıllardır Raflarda Bekleyen Proje Hayata Geçiyor

Geçtiğimiz yıllarda projelendirilen ancak mülkiyet alanlarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle uzun süredir bekleyen Kent Meydanı Projesi, 2024 yılında Uygulama İmar Planı'nın onaylanmasıyla birlikte yeniden hız kazandı. Yapılan planlamayla birlikte şimdiki sanayi sitesinin bulunduğu bölüm ticaret ve konut alanı olarak işaretlenirken, eski halin bulunduğu alan ise özel uygulama imar alanı olarak belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje, Mezitli’nin çarşı merkezini taşıyarak Viranşehir ile Merkez Mahallesi arasında sıkışıp kalan bölgedeki trafik ve nüfus yoğunluğunu hafifletmeyi amaçlıyor.

Mersin’de balık denince akla gelen adreslerden biri Denizden Restoran
Mersin’de balık denince akla gelen adreslerden biri Denizden Restoran
İçeriği Görüntüle

Mezitli Kent Meydanı Için Ilk Kazma Vuruluyor! (2)

Dev alanda neler yer alacak?

Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, Mezitli Belediyesi, kaymakamlık ve resmi kurumların taşınma süreciyle birlikte eski hal alanında işlevsel bir cazibe merkezi haline gelecek proje toplamda yaklaşık 58 bin metrekarelik dev alanın 34 bin metrekarelik bölümünde meydan düzenlemesi yapılacak. Ticari alan olarak işaretlenen 24 bin metrekarelik bölüm ise Mezitli Sanayi Sitesi’nin yeni bir yere taşınması durumunda hayata geçirilecek. Projede oturma ve gezinti alanlarının yanı sıra çeşitli yeşil parklar, sanatsal mekanlar, Mezitli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal donatı alanları bulunacak. Kent meydanının altının tamamının otopark olarak tasarlanması, bölgedeki kronikleşen otopark ihtiyacına büyük bir nefes aldıracak.

Cami yeniden inşa edilecek

Halihazırda Mezitli Belediyesi tarafından otopark olarak kullanılan meydandaki mevcut cami, alanın içerisinde daha güneyde yer alan ve yıkılan eski düğün salonunun yerine taşınarak yeniden inşa edilecek.

Muhabir: Seyrani Solugan