Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılması gündemde olan olası barış görüşmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, savaşın sona erdirilmesine yönelik yürütülen diplomatik çabalar kapsamında, görüşmeye ev sahipliği yapabilecek ülkelerle temasların bu hafta içinde başlayacağını belirtti.
Zelenskiy açıklamasında, "Bu hafta Türkiye, Körfez ülkeleri ve Ruslarla görüşmelere ev sahipliği yapabilecek bazı Avrupa ülkeleriyle temaslarımız olacak. Biz, savaşın sona ermesi için kendi tarafımızdan her türlü hazırlığı en üst düzeyde yapacağız" dedi.
Ukrayna lideri, daha önce Putin ile görüşmeye açık olduğunu defalarca dile getirmişti. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, böyle bir görüşme için şu anda herhangi bir hazırlık yapılmadığını ve gündemde olmadığını ifade etmişti.