UEFA Gençlik Ligi'nde finale yükselerek Türk futbol tarihinde bir ilke imza atan Trabzonspor U19 Takımı, finalde İspanyol devi Barcelona U19'a 4-1 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı. İsviçre'nin Nyon kentindeki Colovray Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, tüm yurtta büyük ilgi görürken, Mersin'de ise bu heyecan Özgecan Aslan Barış Meydanı'na taşındı.

Aydıncık İçin Yol Haritası Hazır: Yerel Kalkınma Stratejisi TKDK’ya Teslim Edildi
Aydıncık İçin Yol Haritası Hazır: Yerel Kalkınma Stratejisi TKDK’ya Teslim Edildi
İçeriği Görüntüle

Yenişehir Belediyesi tarafından meydana kurulan dev ekranda final mücadelesini yüzlerce Mersinli büyük bir coşkuyla takip etti. Genç futbolculara destek vermek için alanda vatandaşlarla bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, maçı halkla birlikte izledi. Karşılaşma boyunca heyecana ortak olan Özyiğit, maç sonrası yaptığı açıklamada Trabzonspor'un genç yıldızlarını kutladı.

Başkan Özyiğit, "Geleceği parlak gençlerimizle gurur duyuyoruz. UEFA Gençlik Ligi Finali heyecanını Özgecan Aslan Meydanı'nda kurduğumuz dev ekranda yaşadık. Trabzonspor U19 takımını; bu ülkenin çocuklarına ilham, cesaret ve inanç aşıladıkları için gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un tek golü 88. dakikada Bican Tibukoğlu'ndan gelirken, Barcelona'ya galibiyeti getiren goller Diarra (11', 68'), Cuenca (18') ve Alba (57') tarafından kaydedildi. Mersinliler, soğuk havaya rağmen genç futbolculara destek vermekten vazgeçmedi. Maç sonunda hüzün yaşansa da, taraftarlar Trabzonspor'a tezahüratlarla moral verdi.

Finale yükselerek Türk futboluna umut aşılayan bordo-mavili gençler, yarın Trabzon'a dönüyor.

Muhabir: Haber Merkezi