Denetimlerde; kaldırımlara tezgâh, masa-sandalye, reklam tabelası ve ürün teşhiri gibi malzemeler yerleştirerek vatandaşların kullanım alanlarını daraltan esnafa uyarılarda bulunuldu. Engelli, yaşlı ve çocukların güvenliği için kaldırımların açık tutulması gerektiği hatırlatıldı.
“Kaldırımlar ortak alanımız”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlerin amacının kimseyi zor durumda bırakmak değil, şehirde düzeni sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kaldırımlar hepimizin ortak alanı. Burada hedefimiz cezadan çok, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Tarsus’u daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir. Bundan sonraki süreçte de denetimlerimizi daha sıkı şekilde sürdüreceğiz.”
Denetimler artarak devam edecek
Tarsus Belediyesi, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve erişilebilir bir şehir düzeni oluşturmak için kaldırımlara yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.