Adana’da hayvan ticareti yapmak isteyen kişiler, ‘Sazan Sarmalı’ olarak bilinen yöntemle 600 bin TL dolandırıldı. Polis, şüphelilerin izini Mersin’de sürdü ve operasyonla yakaladı.
Telefonla İkna Ettiler
İddiaya göre 21 yaşındaki M.C.K., kendisini "Osman" olarak tanıtarak hayvan alım satımı yapan K.K. (35) ile iletişime geçti. Dolandırıcı, K.K.’ya, "600 bin TL’ye 7 boğa satıyorum. Hayvanlara bakabilirsiniz ama para konuşmayın. Kuzenim gösterecek, ticareti bilmez" diyerek kandırdı.
Aynı kişi, bu kez internette ilan veren H.S. (29) ile temasa geçti. H.S.’ye, "Boğaların hepsini alacağım. Arkadaşlarım gelecek, para konusunu bilmezler, siz de konuşmayın" dedi.
600 Bin TL Gönderildi Ama Hayvanlar Teslim Edilmedi
K.K. ve ortağı H.Y. (52), H.S.’nin yanına giderek hayvanları inceledi. Ardından satın alma bahanesiyle boğaları araca yükletti. 600 bin TL ise M.C.K.’nın hesabına gönderildi. Ancak H.S., ödemeyi almadığını söyleyerek hayvanları araçtan indirdi. Durumun farkına varan K.K. ve ortağı polise başvurdu.
3 Şüpheli Mersin’de Yakalandı
Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, dolandırıcılığın ‘Sazan Sarmalı’ yöntemiyle yapıldığını tespit etti. İncelemelerde M.C.K. ile birlikte F.P. (25) ve kardeşi A.P.’nin (22) de paranın izini kaybettirmeye çalıştığı ortaya çıktı.
Polis, şüphelilerin Mersin’de kiralık bir evde saklandığını belirledi. Düzenlenen operasyonla yakalanan 3 kişi Adana’ya götürüldü. Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları reddeden şüpheliler, “Dolandırıcılıkla ilgimiz yok” dedi.
5 Lüks Araca El Konuldu
Yakalanan şüphelilerin 6,5 milyon TL değerinde 5 otomobiline el konuldu. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.