Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Sayman Üye Alpay Seyhan, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Şişecam’ın Mersin’deki fabrikasında temaslarda bulundu. Soda Fabrika Müdürü Barış Can ve Kromsan Fabrika Müdürü Burak Bastacıoğlu ile görüşen heyet, şirketlerin üretim süreçleri ve talepleri üzerine bilgi aldı.

KAYAN’DAN ÇARPICI ÖNERİ: "ÇAKIR SANAYİ, İZOL TİCARET ODASI BAŞKANI OLSUN”
KAYAN’DAN ÇARPICI ÖNERİ: "ÇAKIR SANAYİ, İZOL TİCARET ODASI BAŞKANI OLSUN”
İçeriği Görüntüle

Sektörün Öncelikli Sorunları Masaya Yatırıldı

Firma yetkilileri, özellikle nitelikli iş gücüne ulaşmada ve teknik bilgiye sahip stajyer bulmada yaşanan sıkıntıları aktardı. Ayrıca karbon ayak izini azaltmaya dönük çalışmaların sektöre etkileri ve artan su ihtiyacının oluşturduğu riskler ele alındı. Yetkililer, iklim değişikliğiyle birlikte su kaynaklarının kritik önem kazandığını hatırlatarak, Mersin’in atık sularını katma değerli hale getirme hedeflerini paylaştı.

545514418 1364215325710608 1334114838048990622 N

Çakır: “Mesleki Eğitimde Önemli Yol Katettik”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle yürütülen DAHİ Mersin Projesi hakkında bilgi veren Başkan Çakır, birçok firmanın ortak sorunu olan yetişmiş personel eksikliğinin çözümünde önemli yol katettiklerini belirtti. Çakır, “Bu projeyle Mersin’de meslek liselerini seçme oranını yükselttik” dedi.

“Önceliğimiz Yeşil Dönüşüm”

2025 yılını yeşil dönüşüm yılı ilan ettiklerini hatırlatan Çakır, karbon ayak izinin azaltılmasından çevre dostu üretim süreçlerine kadar her alanda firmalara destek verdiklerini vurguladı. Oda bünyesinde yürütülen çevre projeleri ve Odak Çalışma Gruplarının faaliyetlerine değinen Çakır, karşılıklı iş birliğinin artmasıyla daha fazla alanda ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi