Kocamaz, özellikle TBMM’de kurulan komisyonu "korsan" olarak niteleyerek İYİ Parti’nin bu süreçteki dik duruşunu vurguladı.

Deneyimli siyasetçi Burhanettin Kocamaz, haftalık değerlendirmesinde kuraklıktan siyasetteki yeni sürece, partisinin kongresinden terörle mücadeleye kadar birçok kritik başlığa değindi.

Şanlıurfa'da Sopayla Darba 4 Tutuklama
Şanlıurfa'da Sopayla Darba 4 Tutuklama
İçeriği Görüntüle

"Bereket Geliyor, Kuraklık Riski Azalıyor"

Açıklamasına son dönemdeki yağışların sevindirici haberiyle başlayan Kocamaz, barajlardaki doluluk oranına dikkat çekti:

Barajlar Doluyor: Büyükşehirlere su sağlayan barajların tehlikeli seviyeleri aştığını belirten Kocamaz, bu yıl geçen yılki gibi bir kuraklık krizi beklenmediğini ifade etti.

Afet Uyarısı: Yağışların sel ve taşkın gibi afetlere yol açmadan bereket getirmesi temennisinde bulundu.

"Korsan Komisyona Girmeyen Tek Parti Biziz"

Kocamaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı süreç ve TBMM bünyesinde kurulan komisyon hakkında çok sert ifadeler kullandı:

"Sayın Bahçeli, terör örgütüne meşruiyet kazandırma yolunu seçmiştir. Eli kanlı bir bebek katilini adeta muhatap haline getirmiş, bitme noktasındaki örgütün bitini kanlandırmıştır. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan ve hiçbir yasal dayanağı olmayan o korsan komisyona İYİ Parti dışında tüm partiler dahil oldu. Biz girmedik ve ne kadar haklı olduğumuz bugün DEM’in hadsiz talepleriyle bir kez daha ortaya çıktı."

Kaynak: Haber Merkezi