Mersin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 43. kuruluş yıldönümünü anlamlı bir törenle kutladı. Etkinlik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra, kent protokolü ve çok sayıda davetli törene katıldı.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer, ‘Sahi̇l Güvenli̇k Komutanliği 43. Kuruluş Yildönümü’ Kutlama Programina Katildi (1)

Törene, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Mersin Valisi Atilla Toros, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, yargı temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları da iştirak etti.

DENİZCİLİK RUHUNU YANSITAN ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış konuşmalarıyla başlayan törende, Sahil Güvenlik personeli arasında silistre çalma, halat çekme, gemici bağı yapma ve halat salya etme gibi geleneksel denizcilik yarışmaları düzenlendi. Coşkulu geçen yarışmalarda ekip ruhu ve denizcilik becerileri ön plana çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de etkinliğe yöresel danslarla renk kattı.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer, ‘Sahi̇l Güvenli̇k Komutanliği 43. Kuruluş Yildönümü’ Kutlama Programina Katildi (2)

Hatay’da Deprem Konutlarının 8. Kurası Çekildi: 18 Bin 348 Hak Sahibi Daha Evine Kavuştu
Hatay’da Deprem Konutlarının 8. Kurası Çekildi: 18 Bin 348 Hak Sahibi Daha Evine Kavuştu
İçeriği Görüntüle

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT NEFES KESTİ

Etkinliğin en ilgi çeken bölümlerinden biri ise arama-kurtarma tatbikatı oldu. Senaryo gereği denizde boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlar, Sahil Güvenlik ekiplerince helikopter ve insansız kurtarma botu kullanılarak başarılı bir şekilde tahliye edildi. Gerçeğini aratmayan tatbikat, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer, ‘Sahi̇l Güvenli̇k Komutanliği 43. Kuruluş Yildönümü’ Kutlama Programina Katildi (3)

BAŞKAN SEÇER’DEN YARIŞMA BİRİNCİSİNE ÖDÜL

Törenin ödül kısmında, yarışmalarda dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller takdim edildi. Mersin Valisi Atilla Toros, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci ve Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, yarışmalarda dereceye giren katılımcılara ödüllerini verdi. Halat salya etme yarışmasında birinci olan TCSG 103 Komutanlığı’nın ödülünü ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer, ‘Sahi̇l Güvenli̇k Komutanliği 43. Kuruluş Yildönümü’ Kutlama Programina Katildi (16)

Programın devamında, TCSG Yaşam ve TCSG Dost Komutanlığı gemilerinde yemek ikramı eşliğinde kısa bir deniz turu düzenlendi. Akdeniz’in huzurlu manzarasında gerçekleşen turun ardından pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle kutlamalar sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi