Mersin açıklarında köpek balığı görüldüğüne dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası kamuoyunda oluşan endişelere ilişkin Mersin Valiliği'nden açıklama geldi.
Valilik açıklamasında, balıkçıların köpek balıklarını kıyıya yaklaşık 12 deniz mili uzaklıkta ve 250-400 metre derinlikte avladıklarına dikkat çekilerek, bu türlerin derin deniz canlıları olduğuna vurgu yapıldı.
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden uzman akademisyenlerin de değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, sosyal medyada dolaşan görüntülerin kamuoyunda yanlış bir algı yarattığı ifade edildi. Yetkililer, görüntülerdeki balıkların sapan kuyruklu köpek balığı, boz camgöz ve altı yarıklı köpek balığı türleri olduğunu, bu canlıların saldırgan olmadığını ve insanlardan kaçma eğiliminde olduklarını belirtti.
Ayrıca Mersin’in mavi bayraklı plajlarının ve doğal güzelliklerinin güvenli şekilde vatandaşların kullanımına açık olduğu vurgulandı.