Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyduğu hassasiyeti her geçen gün artırarak sürdürüyor. Bu sefer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri ve Bisikletli Kadınlar Grubu, sosyal medyada kısa süre önce büyük ilgi gören "Takipçi Sayım Kadar Çöp Topluyorum" hareketinin lideri Aras Kayretli ile bir araya gelerek çevre temizliği yaptı. Aras’ın başlattığı farkındalık kampanyasına katılan gönüllüler, Mersin sahilinde temizlik yaparak çevre bilincine katkı sağladı.
Çevre duyarlılığını arttıran bu etkinlik, sahilde kolektif bir temizlik çalışmasına dönüşerek büyük takdir topladı. Aras’ın ve diğer gönüllülerin çabaları, çevreye duyarlı bir toplum yaratma adına önemli bir adım oldu. Etkinlik sırasında sahilden geçen vatandaşlar da alkışlarla destek verirken, bazıları temizlik çalışmalarına katılarak aktif bir şekilde yardım etti. Aras’ın kararlı tutumu, yalnızca yaşıtlarına değil, tüm Mersinlilere de çevreye karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini hatırlattı.
“Çocuklarımızın Geleceği İçin Temizlik Şart”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çevreye duyarlı gençlerin toplumda yarattığı etkiye dikkat çekti. Dokucu, Aras’ın bu hareketinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Mersin’den böyle bir liderin çıkması çok anlamlı. Biz de kendisini her adımda destekleyeceğiz” dedi. Çocukların çevreye duyarlı bir şekilde yetiştirilmesinin önemine değinen Dokucu, "Temizliğin, zihinsel temizliğe kadar gitmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
“Çevre Bilinci Tüm Yaş Gruplarına Aşılanmalı”
Dokucu, etkinliğin sadece fiziksel temizlik değil, aynı zamanda zihinsel bir temizliği de hedeflediğini vurguladı. “Bu kampanya, sadece doğa temizliği değil, aynı zamanda zihin temizliği için de önemli bir adım” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yaştan insana çevre bilinci aşılamayı amaçladıklarını belirten Dokucu, vatandaşları doğaya daha saygılı olmaya davet etti.
Aras Kayretli: "Amacım Sadece Sosyal Medya Hesabı Açmak Değildi"
Etkinlikte yer alan genç fenomen Aras Kayretli, çevre duyarlılığını sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile geniş kitlelere ulaştırmayı başardı. Kayretli, “Çöplerin toplanması sadece bir temizlik işi değil, aynı zamanda doğaya saygıyı da içeriyor. Kampanyamı başlatmamın nedeni, orman yangınlarına ve çevre kirliliğine dikkat çekmekti” şeklinde konuştu.
Katılımcılar Farkındalık Kazandı
Etkinliğe katılan Miran Mert, doğa temizliği ile sorumluluk bilincinin arttığını belirterek, “Bir daha yere çöp atmamam gerektiğini öğrendim. Yerlere çöp atmak, tüm canlıların yaşamını tehdit eder” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyesi Emine Ela Tok ise bu tür sosyal sorumluluk projelerinin büyüyerek daha fazla kişiye ulaşacağına inandığını ifade etti.
Aras’ın Annesi Başak Gizdar: “Bu Proje Aras’ın Başarısı”
Aras’ın annesi Başak Gizdar, oğlunun başlattığı bu anlamlı projeye duyduğu gururu dile getirerek, “Aras’ın çevre duyarlılığını ortaya koyarak böyle büyük bir değişimin öncüsü olduğu için çok gururluyum” dedi. Ayrıca, çevre bilincinin çocuklara aşılanmasının önemine de değinen Gizdar, "Bizim görevimiz, bu bilinci çocuklarımıza en iyi şekilde kazandırmak" ifadelerini kullandı.