Mersin’de Aylar Sonra Gelen Yağmur Dereleri Taşırdı
Mersin’de Aylar Sonra Gelen Yağmur Dereleri Taşırdı
İçeriği Görüntüle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve büyük yıkıma yol açan yangının 4. yıldönümünde, hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Bakan Kurum, "O büyük afetin ardından milletimizle birlikte nasıl el birliğiyle yaralarımızı sardıysak, bugün de aynı kararlılıkla yangından etkilenen tüm illerimizdeki izleri silmek için çalışacağız" şeklinde bir mesaj paylaştı.

B A K A N K U R U M Y A N G I N D A N E T K I L E N E N T U M I L L 838060 248384

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Kurum, yangının yarattığı zorlu günleri geride bırakırken, "Her karanlığa bir güneş doğar" diyerek, afet sonrası vatandaşların yanından bir an olsun ayrılmadıklarını ve onlara en iyisini yeniden inşa ettiklerini belirtti. Ayrıca, Manavgat'ta yangın sonrası inşa edilen köy evlerine taşınan vatandaşların görüntülerini de paylaştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise, afetin ardından Antalya'da TOKİ tarafından 911 konut, 5 köy konağı, 3 cami, 1 şadırvan ve 2 lojmanın inşa edildiği ifade edildi.

B A K A N K U R U M Y A N G I N D A N E T K I L E N E N T U M I L L 838057 248384

Kaynak: DHA