Trump ve Zelenskiy'den Kritik Açıklamalar!
Trump ve Zelenskiy'den Kritik Açıklamalar!
İçeriği Görüntüle

İstanbul’un kalbi Laleli, bu yıl 11’inci kez Laleli Fashion Shopping Festivali ile uluslararası alıcıları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracatta kat ettiği mesafeyi ve hedeflerini paylaştı. Bolat, 2024 sonunda Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatının 390 milyar doları aşacağını belirterek, ihracatçıların desteklenmeye devam edileceğini vurguladı.

Bakan Bolat, “2002 yılında 50 milyar dolarlık toplam ihracattan, bugün 375 milyar dolara ulaştık. Bu yılın ilk 7 ayında ihracat yüzde 5,1 arttı. Her ay üzerine ortalama 1 milyar dolar ekledik. Önümüzdeki 5 ayda bu ivmeyi daha da artıracağız. Tekstil ve hazır giyimde Avrupa’da 4’üncü, dünyada 6’ncı sıradayız. Dış ticaret teşvikleriyle Türk malının küresel imajını daha da güçlendireceğiz” dedi.

Laleli, Moda Turizminin Merkezi Olmaya Devam Ediyor

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) tarafından organize edilen festival, bu yıl Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Polonya, Cezayir, Suudi Arabistan ve Afrika ülkelerinden alım heyetlerini ağırladı. Festival kapsamında düzenlenen açık hava defilesiyle Türkiye’nin tasarım gücü sahneye taşındı. Festival prodüksiyonu, Öner Evez ve Yakup Biçer tarafından üstlenildi.

Fatih Belediye Başkanı Turan: “Laleli Uluslararası Bir Değere Dönüştü”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Laleli’nin marka olma yolculuğunu vurguladı. Turan, “10-20 yıl önce Anadolu’dan gelen girişimciler Laleli’yi bugünkü uluslararası değerine kavuşturdu. Bugün yaşadığımız krizler bile Laleli’nin global markalara dönüşüm sürecinde fırsata dönüşebilir” dedi.

Eyyüpkoca: “Laleli Açık Hava Festivaliyle Fark Yaratıyor”

LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, festivali dünyada benzeri olmayan bir organizasyon olarak tanımladı. “Sokaklar canlı kalmalı. Biz de bu vizyonla 11 yıldır açık hava alışveriş festivali yapıyoruz. İlk yıllarda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren uzun podyumla ses getirdik. Bugün 11 ülkeden gelen alım heyetleriyle çok güçlü bir etkinlik düzenliyoruz,” diye konuştu.

Tülin Şahin: “Bu Festival Her Yıl Değil, Yılda Birkaç Kez Yapılmalı”

Festivalin dikkat çeken defilesinde yer alan manken Tülin Şahin, Laleli’nin sadece Türkiye için değil, dünya moda sektörü için de değerli bir merkez olduğunu söyledi. “Bu etkinlik, tekstilin kalbi olan Laleli’yi dünya pazarına tanıtıyor. Bence bu defile yılda sadece bir kez değil, birkaç kez düzenlenmeli,” dedi.

Kaynak: DHA