Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas ilçesinde düzenlenen ‘Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi Tanıtım Programı’ büyük ilgi gördü. Programa AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Garnizon Komutanı Volkan Ersun Acar ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.
Programda konuşan Mustafa Elitaş, Ankara-Kayseri Hızlı Treni’nin inşasında önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti. Toplam 139 artı 3 kilometrelik bağlantı yolunda yüzde 10,9’luk kısmın tamamlandığını ifade eden Elitaş, sanat yapılarının yüzde 40 oranında bittiğini söyledi. Proje tamamlandığında Kayseri ile Ankara arasındaki seyahat süresinin 1 saat 45 dakikaya ineceğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul-Ankara süper hızlı tren projesi devreye girdiğinde, bu iki büyük şehir arasının yaklaşık 2,5 saate düşeceğini kaydetti.
Elitaş, Kayseri-Ankara otoyolunun bağlantı yoluyla ilgili çalışmaların da hız kazandığını ve 98 artı 12 kilometrelik yol için proje ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kayserililerin ulaşım imkanlarının önemli ölçüde gelişeceğini dile getirdi.
Programda ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörle mücadele komisyonunun ilk toplantısına da değinen Elitaş, 48 milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen toplantının tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Terörle mücadelede harcanan kaynakların ülkenin kalkınması için kullanılması gerektiğini söyleyen Elitaş, “Türkiye’nin barış ve huzur içinde büyümesi için TBMM’de kurulan bu komisyonun çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz da, hızlı tren hattında yaklaşık 119 kilometrelik ilerleme sağlandığını ve hattın en kısa sürede Kayserililerin hizmetine sunulacağını aktardı. Boyraz, ayrıca Ankara-Niğde otoyolunun devamı niteliğindeki projede de önemli mesafeler kat edildiğini, proje ihalesinin yapıldığını belirterek yakın zamanda tamamlanmasının beklendiğini kaydetti




