İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Emel Bilenoğlu, parti tarafından düzenlenen "Sahadan Sandığa Parti İçi Eğitim" programı kapsamında Mersin’de teşkilat mensupları ve basınla bir araya geldi. Bilenoğlu, toplantıda ülke gündemi, ekonomik koşullar ve parti içi eğitim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
‘Ekonominin gerçek karşılığı vatandaşın mutfağındadır’
Açılış konuşmasında hayat pahalılığı ve geçim mücadelesine değinen Bilenoğlu, vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Bugün vatandaşlarımızın en temel gündemi geçim mücadelesidir. Emeklilerimiz, işçilerimiz, çiftçilerimiz, esnafımız ve gençlerimiz hayat pahalılığı karşısında geleceğe güvenle bakmak isterken, anneler çocuklarının beslenme çantalarına yeterli yiyeceği koyamaz hâle gelmiştir. Ekonomi yalnızca açıklanan rakamlardan ibaret değildir. Ekonominin gerçek karşılığı vatandaşın sofrasında, pazarda, markette ve ay sonunda elinde kalan paradadır” şeklinde konuştu.
Kamuoyunu meşgul eden yatırım fonlarına ilişkin gelişmeleri de değerlendiren Bilenoğlu, risk yönetimi ve denetimin önemine işaret ederek, “Mesele yalnızca kişilerin değil, kurumların ve denetim mekanizmalarının sorumluluğunun da ortaya konulmasıdır. Çünkü devletin görevi, vatandaşın alın terini ve hukukunu korumaktır” dedi.
Dervişoğlu'nun mesajlarını hatırlattı
Siyasi ve hukuki süreçlere dair İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun TBMM grup toplantısındaki konuşmasından alıntılar yapan Bilenoğlu, Genel Başkan Dervişoğlu'nun şu sözlerini aktararak, “Meclis’te bütün partilerin eşit biçimde temsil edildiği gerçek bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Kim kazandı, kim erken çıktı, kim bilgi aldı, kim göz yumdu, kim korudu; milletimizin tamamı bunları öğrenmelidir. Türkiye’de herkes ve her kurum incelenebilir, hukuki bir sorun varsa tespit edilip gereği yapılır. Ancak atılan adımların adalet ve hukuk zemininde kalması esastır” dedi.
‘Türkiye sahipsiz değildir’
İYİ Parti AR-GE ve Parti İçi Eğitim Başkanlığı bünyesinde yürütülen saha çalışmalarının kararlılıkla süreceğini belirten Bilenoğlu, “Türkiye sahipsiz ve kimseye muhtaç değildir. Ülkemizin nitelikli, namuslu ve çalışkan evlatları her zaman vardır. Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde millet iradesi, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve demokratik hukuk devleti yer almaktadır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; hukukun üstünlüğünün güvence altına alındığı, liyakatin esas olduğu ve vatandaşlarımızın geleceğe güvenle baktığı bir Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.



