Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gülnar’da kamusal hizmetlerin desteklenmesi ve işsizliğin azaltılması amacıyla geniş kapsamlı bir istihdam programını başlattı. Gülnar Kaymakamlığı ile iş birliği içerisinde yürütülecek olan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, ilçedeki kamu kurumlarında çevre düzenlemesi, bakım ve onarım işlerinde görevlendirilmek üzere 200 kişiye istihdam imkanı sağlandı.
Günlük 1.375 TL ödeme yapılacak
Program kapsamında işe alınacak gençlere, çalıştıkları her gün için net 1.375 TL ödeme yapılacak. Sosyal hareketliliği ve iş gücüne katılımı hedefleyen program, 23 Mart 2026 tarihinde başlayacak ve yıl sonuna kadar devam edecek.
Başvuru için sadece 5 gün süre verildi
İstihdam fırsatından yararlanmak isteyen adaylar için başvuru süreci oldukça kısıtlı tutulması nedeniyle adayların 04 Mart 2026 ile 08 Mart 2026 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Katılımcılar, başvuru sürecinin ardından ‘Liste Yöntemi’ ile belirlenecek.
Başvuru Detayları ve Kanalları
Sadece Gülnar ilçesinde ikamet eden vatandaşların başvurabildiği programa adaylar e-Devlet kapısı üzerinden online olarak, İŞKUR e-Şube (www.iskur.gov.tr) internet adresi aracılığıyla, İŞKUR birimlerine şahsen müracaat ederek ve ALO 170 iletişim hattını arayarak telefonla müracaat edebilecek
“Gülnar’ımıza hayırlı olsun”
Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar Belediyesi olarak yaptıkları başvuruya olumlu sonuç almalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Gülnar Belediyesi ve Gülnar Kaymakamlığımızın iş birliğinde yapılan talep ve çalışmalar sonucunda, toplam 200 kişilik İş Gücü Uyum Programı (İUP) Gülnar’ımıza hayırlı olsun! Bu rekor sayıdaki tahsis konusunda bizlere destek veren Cumhur İttifakı’nın Saygıdeğer Milletvekillerine ve Sayın İŞKUR Mersin İl Müdürümüze sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.





