AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesinde geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen heyelan sonrası çöken yolun yapım çalışmasına bu hafta başlanacağını açıkladı.
www.cukurovagazetesi.com’a özel açıklamalarda bulunan Kıratlı, ihale ve planlama sürecinin tamamlandığını belirterek cuma günü iş makinelerinin çalışmaya başlayacağının müjdesini verdi.
Mersin’e yapılan yatırımların yakından takipçisi olan ve dur durak bilmeden çalışmalarını sürdüren Kıratlı, “İhale süreci tamamlandı. Bu hafta içerisinde ilk kazmayı vuruyoruz. Yol yapımına engel teşkil eden 11 yapının yıkımının ardından yol çalışmalarına başlanacak. Çalışmaları yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlayarak yolu yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Seçim bölgesi olan Mersin’de yaptığı ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdüren AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, son olarak Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı ve Akarca mahallelerini ziyaret etti. Muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kıratlı, Mersin’de yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Fındıkpınarı Mahallesinde geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen heyelan sonrası yol çökmesiyle ilgili de vatandaşları bilgilendiren Kıratlı, “Bölgede yağışların devam etmesinden yani doğal sebeplerden kaynaklı süreç biraz uzadı. Bu süreçte ihale ve planlamalar tamamlandı. İnşallah bu cuma günü iş makineleri çalışmaya başlayacak. İlk olarak yolun yapımına engel olan 11 ev yıkılarak çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecek. Ayrıca heyelandan etkilenen toplam 88 ev içinde süreç devam etmektedir. AFAD koordinasyonunda Fındıkpınarı’nda uygun bir yer belirlenecek ve hak sahiplerine yeni evler yapılarak teslim edilecek” diye konuştu.


