Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın yıllık 5 milyondan fazla yolcuya hizmet verdiğini ve Türkiye’de kâr eden havalimanlarından biri olduğunu belirten Dr. Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ise 9 milyon yolcu kapasitesi iddiasıyla hizmete başladığını hatırlattı. Yeni havalimanının ilk yılında 5,1 milyon yolcu taşıdığını ifade eden Dr. Şevkin, bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlayacağı belirtilerek hayata geçirilen havalimanında yaklaşık 100 emekçinin işine son verildiğine dikkat çekti.

“Yolcu garantisi verilen havalimanında neden işten çıkarmalar yaşanıyor?”

Dr. Şevkin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu soruları yöneltti:

“Dünyanın en stratejik havalimanlarından ve Türkiye’de kâr eden 9 havalimanından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı, yıllık 5 milyondan fazla yolcuya hizmet verirken yerine Çukurova Bölgesel Havalimanı açıldı ve 9 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete başladı. İlk yılında 5,1 milyon yolcu taşıdı.

Ancak bugün, bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağı savunulan havalimanında 100 emekçinin işine son verildiği, işten çıkarmaların devam edeceği belirtiliyor.

- Yap-işlet-devret modeli kapsamında yolcu garantisinin verildiği bir havalimanında neden işten çıkarmalar yaşanıyor?

- Bu işte bir terslik var. Yoksa hedefler mi şaşmıştır? İşten çıkarmaların gerekçesi nedir?

- Emekçiler işsiz bırakılmamalı, kamuoyuna derhâl açıklama yapılmalıdır.”

“İstihdam vaadiyle yapılan yatırımda işten çıkarmalar kabul edilemez”

Dr. Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bölgeye ekonomik hareketlilik ve istihdam kazandıracağı yönündeki açıklamaların aksine, havalimanında emekçilerin işlerini kaybetmesinin ciddi soru işaretleri yarattığını vurguladı.

Havalimanının yapım ve işletme modeline, yolcu garantisine ve bölgeye yönelik ekonomik hedeflere ilişkin kamuoyunun açık ve anlaşılır biçimde bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Şevkin, işten çıkarmaların gerekçesinin de kamuoyuna açıklanmasını istedi.

“İşten çıkarmaların gerekçesi derhal açıklanmalı”

Havalimanında çalışan emekçilerin iş güvencesinin korunması gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, kamu kaynaklarının kullanıldığı ve yolcu garantisinin verildiği bir projede istihdam kayıplarının yaşanmasının izaha muhtaç olduğunu kaydetti.

Dr. Şevkin, “Bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağı savunulan bir yatırımda emekçilerin işsiz bırakılması kabul edilemez. Yap-işlet-devret modeli kapsamında yolcu garantisi verilen bir havalimanında işten çıkarmaların yaşanmasının gerekçesi kamuoyuna derhal açıklanmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli birliğimizi perçinlemeyi hedefleyen bu adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli birliğimizi perçinlemeyi hedefleyen bu adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum
İçeriği Görüntüle

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın hedeflerinin, yolcu sayılarının, verilen garantilerin ve işletme sürecinin şeffaf biçimde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Şevkin, emekçilerin mağdur edilmemesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi