İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gündür Jandarma tarafından 29 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 39’unun tutuklandığını, diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Yerlikaya, şüphelilerin terör örgütüyle irtibatlı olduklarını, ankesörlü telefonlarla örgüt içindeki sorumlu şahıslarla iletişimde bulunduklarını ve FETÖ’nün iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, şüphelilerin sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yaptığı da tespit edildi.

Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde yapılan operasyonlar sonucu çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valiler, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma TEM Daire Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlıkları’na teşekkür etti.

“Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyen Yerlikaya, halkın huzur ve refahına kastedenlere karşı operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Kozmetik Fabrikası Soruşturmasında Yeni Detay!
Kozmetik Fabrikası Soruşturmasında Yeni Detay!
İçeriği Görüntüle

Içişleri 2

Kaynak: Haber Merkezi