Kaza, gece 23.15 sularında Kozan-Feke karayolunun baraj mevkisinde meydana geldi. Ömer Gönül isimli sürücü, 01 BBC 102 plakalı aracıyla seyir halindeyken, yolda duran bir kamyon lastiğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracında hafif hasar oluşurken, Gönül, başka sürücülerin de aynı lastiğe çarpmaması için aracını kenara çekip lastiği kaldırmak istedi.
“Uyarı yaparken ikinci kaza gözümün önünde oldu”
Gönül, o anları sosyal medya üzerinden sürücüleri uyarmak amacıyla cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Ancak daha lastiği yoldan çekemeden, hızla gelen başka bir araç da lastiğe çarptı. Kaza anı Gönül’ün cep telefonuyla çektiği görüntülere yansıdı. Gönül, ikinci aracın sürücüsüne yardım etmek için yanına gitmek istese de sürücü, olay yerinde durmaksızın yoluna devam etti.
“Can ve mal kaybı olmasın diye müdahale ettim”
Kazanın ardından konuşan Ömer Gönül, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:
“Dün gece saat 23.15’te seyir halindeydim. Yolda bir lastik vardı ve ona çarptım. Durumu fark eder etmez aracımı sağa çektim ve lastiği yoldan almak istedim. O sırada başka bir araç daha aynı lastiğe çarptı. Yardım etmek istedim ama durmadan devam ettiler. Ben de başka kazalar yaşanmasın diye lastiği kenara aldım.”
“Lütfen lastik bakımlarımızı yaptıralım”
Gönül, sürücülere önemli bir uyarıda da bulunarak, “Lütfen araçlarımızın lastik bakımlarını ihmal etmeyelim. Böyle bir durum yaşanırsa, yolda kalan parçaları kenara alalım. Aksi takdirde bu küçük gibi görünen bir detay, ciddi can ve mal kaybına neden olabilir” dedi.
Bölge sakinleri ve diğer sürücüler ise Gönül’ün duyarlılığına teşekkür ederek, yol güvenliği için herkesin sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.