Usta Tan, bölgede eskiden yoğun olan dericilik faaliyetlerinin büyük ölçüde azaldığını dile getirerek, buna rağmen atölyenin “küçük bir fabrika” düzeninde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Tan, deri ürünlerinin kendilerine hazır ve işlenmiş şekilde geldiğini belirterek, “Bunlar bize hazır geliyor, işlenmiş olarak geliyor. Biz burada ürünleri kesip işliyoruz daha sonra da ürünlerimizi yelek, mont, sipariş ve tadilatta kullanıyoruz. Bize kumaş gibi geliyor ürünler. Fabrikada ise çok farklı bir süreçten geçiyor” dedi.

"Biz birinci kalitede deriler alıyoruz"
Atölyede ağırlıklı olarak giyim ürünleri üzerine çalıştıklarını ifade eden Tan, “Mont, yelek, etek, pantolon, manto gibi ürünler üzerinde çalışıyoruz. Müşteri ne istiyorsa ona göre dikiyoruz ve hazırlıyoruz” diye konuştu. Ürün tedarikini İstanbul ve İzmir üzerinden sağladıklarını belirten Tan, kalite seçimine de dikkat ettiklerini vurguladı. Tan “Aldığımız yerde birinci, ikinci, üçüncü kalite deriler belli oluyor. Biz birinci kalite alıyoruz” dedi.

Yıpranan deri ürünler atölyede yeniden tamir ediliyor
Özel siparişlerin yoğun olduğunu söyleyen Tan, müşterilerin piyasada bulamadıkları ürünleri atölyeye getirerek yeniden diktirdiklerini belirtti. Tan “Sevdiği bir mont eskimiştir, aynısını bulamıyordur. Biz burada özel dikim yapıyoruz” dedi. Suni deri ürünlerde yaşanan soyulma sorununa da değinen Tan, müşterilerin çoğu zaman bu ürünleri bırakamadığını ve aynı modelin orijinal deriyle yeniden üretildiğini ifade etti.
"Onlarca derici vardı, hepsi kapandı"
Sektördeki ekonomik zorluklara da dikkat çeken Tan, maliyet artışlarının hem üreticiyi hem de müşteriyi etkilediğini belirterek “Herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Aldığımız ürünler pahalılaştı, yaptığımız ürünler pahalı oldu. Burası eskiden dericiler çarşısı gibiydi. On beş, on altı tane derici vardı, hepsi kapandı. Bir biz kaldık. Deri süreci nasıl işleniyorsa her şey burada da yapılıyor. Küçük bir fabrika aslında. Küçük de olsa ismimiz, bizim için büyük bir fabrika burası” sözlerine yer verdi.
Atölyeyi “küçük bir fabrika” olarak tanımlayan Tan, hem üretim hem satışın aynı çatı altında yürütülmesi sayesinde ayakta kaldıklarını belirtti.





