Mersin'de kentin en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan Viranşehir Sahili, yaz akşamlarında trafik ve otopark sorunuyla gündeme geliyor. Akşam saatlerinden itibaren bölgeye gelen araç yoğunluğu nedeniyle sahil yolunda uzun kuyruklar oluşurken, sürücüler park yeri bulabilmek için dakikalarca tur atıyor.
Bölgede çekilen görüntülerde, araçların yol kenarına peş peşe park ettiği ve trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği görüldü. Araç yoğunluğu hem sürücülere hem de yayalara güçlük yaşatırken, bölge sakinleri her yaz benzer manzarayla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.
Düzenleme ve denetim talebi
Vatandaşlar, özellikle hafta sonu akşamlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle evlerine ulaşmakta zorlandıklarını, park yeri yetersizliğinin trafik akışını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Kaldırımların zaman zaman motosikletler tarafından işgal edilmesi ise yayaların güvenli şekilde hareket etmesini engelliyor.
Sürücüler, park yeri bulabilmek için uzun süre beklediklerini ve bölgeden çıkışın da yoğun trafik nedeniyle güçleştiğini dile getirirken, mahalle sakinleri araç yoğunluğu ve gürültünün yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söylüyor. Vatandaşlar, yaz aylarında artan yoğunluğa karşı otopark kapasitesinin artırılmasını, trafik akışını rahatlatacak düzenlemelerin yapılmasını ve denetimlerin sıklaştırılmasını talep ediyor.


