AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Toros Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hizmetleri yerinde değerlendirdi. Ziyaretinde vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekti.
Kıratlı, “Her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için en kıymetli emanet. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, hastanelerimizdeki randevu sürelerini azaltmak için yeni çözümler üretmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda Toroslar ilçesinde hizmete giren Toros Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası, kentteki sağlık yatırımlarının önemli bir adımı olarak öne çıktı. Yeni binada toplam 17 poliklinik faaliyet gösteriyor.
Hastanede; 2 Göz, 2 Dahiliye, 1 Fizik Tedavi, 1 Kadın Doğum, 2 Çocuk, 1 Çocuk Enfeksiyon, 1 Çocuk Psikiyatri, 1 Göğüs Hastalıkları, 1 Üroloji, 1 Genel Cerrahi, 1 Plastik Cerrahi, 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve 1 Aile Hekimliği ile Akupunktur Ünitesi vatandaşlara hizmet veriyor.
Ayrıca bir Çocuk Gelişim Uzmanı ve bir Çocuk Psikoloğu da görev yapıyor.
Hastanede aktif olarak hizmet veren 3 ameliyathanede her gün ortalama 20 ameliyat gerçekleştiriliyor. Toplam 50 yatak kapasitesine sahip 3 servis bulunuyor: Fizik Tedavi Servisi, Dahili-Cerrahi-Günübirlik Servis ve Palyatif Servis.
Öte yandan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde günlük ortalama 150-200 hasta kabul ediliyor.
Kıratlı, açıklamasının sonunda, “Bu kıymetli sağlık hizmetlerinin ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Milletvekillerimize, İl Başkanımız Sayın Adem Aldemir'e, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Özgür Ozan Karak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Mersin’in her noktasına güçlü ve erişilebilir sağlık hizmetleri ulaştırmak için yatırımların devam edeceğini belirtti.