Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin iki yeni sondaj gemisini filosuna katmasıyla deniz enerji gücünde küresel çapta önemli bir yere geldiğini açıkladı. Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, iki yeni gemiyle birlikte artık denizlerde dünyanın en büyük 4'üncü enerji filosuna sahip. Bu sadece bir filo değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde denizlerin derinliklerinden geleceğe uzanan güçlü bir kararlılığın simgesidir” ifadelerine yer verdi.

Bakan Bayraktar’ın mesajında, enerji alanında görev yapan ekiplerin net bir hedefe odaklandığına dikkat çekilerek, “Enerjide tam bağımsızlık” vurgusu öne çıktı.

Paylaşılan videoda ise Türkiye’nin enerji filosunda yer alan derin deniz sondaj gemileri Kanuni, Yavuz, Fatih ve Abdülhamid Han ile sismik araştırma görevindeki Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa gemileri tanıtıldı. Yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan görüntülerde, gemilerin robot formuna büründüğü ve Türk bayrağını taşıyan robotların asker selamı verdiği sahneler dikkat çekti.

Mersin İstihdamına Yön Verildi
Mersin İstihdamına Yön Verildi
İçeriği Görüntüle

687B84A3204De30E931D9Bb8

Kaynak: DHA