2028'de 70 milyon turisti aşan bir turizm sektörü diyoruz. 2030'lara doğru giderken 100 milyar dolar turizm hedefimiz var. Çok önemli, iddialı bir hedef ama bu yıl 55 milyar dolarları bulduysak, katma değeri de giderek artan bir turizm sektörü oluşturuyorsak neden olmasın. Bu iddialı hedefleri de inşallah Bakanlığımız, sektör bütün paydaşlarla gerçekleştirme gayreti içinde olacağız. Bu çerçevede Türkiye'nin bütün potansiyelini harekete geçirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ATO Congresium'da düzenlenen, "TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nda ikinci büyük ekonomi merkezi olarak Ankara'nın öncü rol oynayacağına inandığını söyledi.

Turizmin farklı kültürleri tanımaya, yeni yerler görmeye ve diğer yaşam tarzlarıyla tanışmaya olanak tanıyan bir alan olduğunu belirten Yılmaz, turizmin kendi içinde sağladığı ekonomik değere ilave yeni ilişkilerin gelişmesine ve çeşitli alanlarda işbirliklerine kapı açtığını dile getirdi.

Memur maaşları sil baştan: 2026'da artık bu rakam alınacak
Memur maaşları sil baştan: 2026'da artık bu rakam alınacak
İçeriği Görüntüle

'TURİZM SEKTÖRÜ DÜNYA EKONOMİSİNDE EN HIZLI GELİŞEN VE GENİŞLEYEN ALANLARDAN BİRİ'

Turizmin toplumlararası ilişkileri geliştiren bir sektör olduğunu da aktaran Yılmaz, son yıllarda özellikle ulaşım ve teknolojide yaşanan dönüşümlerin sektörü ve tüketicilerin taleplerini önemli ölçüde etkilediğini, turizm sektörünün dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve genişleyen alanlardan biri haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin makro politika açısından da turizmin kilit konumda olduğuna işaret eden Yılmaz, "12. Kalkınma Planı'mızı Meclis'imiz kabul etti. Oradaki amacımız cari açığımızı sıfır seviyelerine doğru yaklaştırmak. Burada turizmin çok önemli katkısı olacak." diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi