Mersin’in Silifke ilçesinde, Çaltı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerini tehdit ederken, bölge halkı tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

Yangının başlangıç noktasının, Çaltı Mahallesi’ndeki Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi civarındaki ormanlık alan olduğu belirtildi. İhbar üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleriyle, karadan ise arazözlerle müdahale devam ediyor.

A W516808 06

Bakan Yerlikaya Açıkladı: Kırmızı Bülten ile Aranan 3 Şahıs Türkiye'ye Getirildi!
Bakan Yerlikaya Açıkladı: Kırmızı Bülten ile Aranan 3 Şahıs Türkiye'ye Getirildi!
İçeriği Görüntüle

Yangın nedeniyle rüzgarın etkisiyle alevlerin hızla yayıldığı ve özellikle Çaltı, Kırtıl, İmamuşağı, Balandız mahallelerinin Gökgediği, Bağalanı ve Ağıldere mevkiilerindeki evlerin tahliye edildiği bildirildi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Can, yangının ilerlediğini ve evlerin boşaltıldığını ifade etti.

Çaltı Mahallesi’nde yangına ilk müdahaleyi, traktörleriyle yöre sakinleri de destek verdi. Ekiplerin kontrol altına alma çalışmaları sürerken, yangınla mücadele devam ediyor.

Kaynak: İHA