Irak'ın Süleymaniye kentinde Jasena Dağı’nın eteklerinde toplanan 30 kişilik PKK üyesi grup, yanlarında getirdikleri silahları büyük bir metal kazana bırakarak ateşe verdi. 15'i kadın, 15'i erkek olan grup üyeleri, PKK’nın sözde liderlerinden Bese Hozat’ın da katılımıyla silahsızlanma sembolü olarak bu eylemi gerçekleştirdi.

Fırsat Eşitliği Modeli’nde Yeni Dönem: FEM 2.0 Tanıtıldı
Fırsat Eşitliği Modeli’nde Yeni Dönem: FEM 2.0 Tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

T E R O R O R G U T U P K K M E N S U B U B I R G R U P S I L A H 810205 239927

Silahların yakıldığı bölge, güvenlik açısından sıkı şekilde korundu. Olası tehditlere karşı çevrede zırhlı birlikler konuşlandırıldı ve bir helikopter, alan üzerinde sürekli devriye uçuşu yaptı.

Törene DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile siyasetçi Ahmet Türk başta olmak üzere, çok sayıda DEM Parti milletvekili, diğer bazı siyasi partilerden temsilciler ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. Irak merkezi hükümetinden ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden gelen gözlemciler de etkinliği yerinde takip etti. Medya mensupları ise süreci baştan sona izledi.

T E R O R O R G U T U P K K M E N S U B U B I R G R U P S I L A H 810215 239927

Kaynak: DHA