Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin’deki temasları kapsamında Silifke’de düzenlenen halk buluşmasında Silifkelilere seslendi. Silifke ile uzun yıllara dayanan bağının bulunduğunu belirten Özel, siyasi mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Silifke’ye yıllardır, 20 yıldır gelip gidiyorum. İyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de oldu. Seçim kazandık, geldik, çalıştık. Kaybettik, yılmadık; bir daha çalıştık ve yine kazandık” diye konuştu.
“Sizden güç alarak yoldayız; mücadeleye devam ediyoruz”
Türkiye’nin zorlu bir siyasi süreçten geçtiğini savunan Özel, iktidarın kendisinden sonra gelecek siyasi kadrolara karşı tutumunu eleştirdi. Özel, “Mevcut iktidarın, kendinden sonra gelecek olana; mevcut Cumhurbaşkanının, kendinden sonra gelecek olana darbe yaptığı, onları görevlerinden uzaklaştırdığı bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı. Partisinin baskılarla karşı karşıya olduğunu ileri süren Özel, mücadelelerini vatandaşların desteğiyle sürdüreceklerini belirterek, “Kimselere güvenmeyerek, kimseden güç almayarak, sadece size güvenerek, sizden güç alarak yoldayız; mücadeleye devam ediyoruz” dedi.
“Belediye başkanımıza sahip çıkmak için buradayız”
Silifke’deki buluşmanın temel nedeninin Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a destek vermek olduğunu belirten Özel, Turgut’un geçmiş seçim süreçlerine değindi. Turgut’un 2014 yılında seçildiğini, 2019’da ise ittifak ve adaylık tercihleri nedeniyle seçimi kaybettiğini hatırlatan Özel, 2024 yılında yeniden göreve seçilmesinin ardından başkanlarına sahip çıkmak için Silifke’ye geldiklerini ifade etti.
Mustafa Turgut’un gözaltına alınması ve tutuklu bulunmasına ilişkin sürece dikkat çeken Özel, “19 Haziran günü gözaltına alınan, 23 Haziran’dan beri, neredeyse üç-dört aydır hala cezaevinde tutulan Belediye Başkanımıza sahip çıkmak ve onunla dayanışma duygularımızı ifade etmek için buradayız. Sizinle birlikte başkanımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“Milletin verdiği oyun bir hükmü yok diyorlar”
Demokrasinin yalnızca seçim kazanmakla ölçülemeyeceğini ifade eden Özel, seçim sonuçlarını kabullenmenin ve kazananlara saygı göstermenin önemine dikkat çekti. Özel, “Bir insanın, bir partinin, bir kadronun demokrat olup olmadığı seçimi kazandığı gün belli olmaz. O gün herkes demokrattır. Ama seçimi kaybedip de bunu içine sindirebilir, kazananı tebrik edebilir, muhalefetteki görevini yapıp bir sonraki seçimi bekleyebilirsen ne ala!” ifadelerini kullandı.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Silifkelilerin tercihini Mustafa Turgut’tan, Mersin Büyükşehir Belediyesi için ise Vahap Seçer’den yana kullandığını belirten Özel, seçmen iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Özel, “Siz dediniz ki: ‘Silifke’yi Mustafa Turgut yönetsin, Büyükşehir’i de Vahap Seçer yönetsin.’ Birileri şimdi size diyor ki: ‘Hayır, senin attığın oyun bir kıymeti yok. Mustafa Turgut’a yüzde 56 oy vermişsin. Sen bilmezsin, ben bilirim. Vahap Seçer’e yüzde 60 oy vermişsin, Türkiye rekoru kırdırmışsın. Sen bilmezsin, ben bilirim’” diye konuştu.
Yaşananların yalnızca CHP seçmeninin değil, farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşların da iradesine yönelik olduğunu savunan Özel, “Bu, Silifke’nin iradesine kafa tutmaktır. Bu sadece seçim günü Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine, bugünkü CHP seçmenine kafa tutmak değildir. MHP’liye, AK Partiliye de kafa tutmaktır” dedi.
“Mersin’deki hizmetler onları korkutuyor”
Silifke’nin yerel sorunlarına değinen Özel, belediyelerin kendi yetki alanlarındaki sorunlara çözüm üretmek için çalıştığını ifade etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çalışmalarını öven Özel, kentteki memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu belirtti. Özel, “Yaptığımız bütün anketlerde memnuniyet oranının en yüksek olduğu şehirlerden biri hep Mersin çıktı. İşte bu memnuniyet onları korkutuyor” ifadelerini kullandı.
CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik uygulamalarına da değinen Özel, “Bu iş böyle giderse gelecek seçimi de bunlar kazanacak ve biz görevi bırakacağız” sözleriyle iktidarın yerel yönetimlerdeki başarıdan rahatsız olduğunu öne sürdü.
Demokrasinin temelinde halkın tercihinin bulunduğunu belirten Özel, “Millet kimi istiyorsa seçer, kimi istemiyorsa gider. Milletin memnun olduğu kalır, memnun olmadığı gider. Madem ki siz seçtiklerinizden memnunsunuz, biz yılmayacağız, durmayacağız. Var gücümüzle çalışıp partimizi iktidar yapacağız” dedi.
Başkanların selamını iletti
Mersin programı kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Özel, Vahap Seçer ile Ahmet ve Abdullah başkanları ziyaret ettiğini belirtti. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u ise bulunduğu yer nedeniyle ziyaret edemediğini belirten Özel, ailesini ziyaret edeceğini ifade etti. Özel, “Hepsinin selamlarını size iletiyorum. Sizin selamlarınız da buradan, televizyon aracılığıyla onlara gidiyor” diye konuştu.
Silifkeli üreticilerin sorunlarını gündeme getirdi
Silifke’nin tarımsal üretim potansiyeline dikkat çeken Özel, ilçede narenciye başta olmak üzere zeytin ve çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirildiğini belirtti. Üreticilerin artan maliyetler ve düşük alım fiyatları nedeniyle zor durumda olduğunu savunan Özel, özellikle zeytin üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Zeytin toplama maliyetlerinin yükseldiğini belirten Özel, “Özellikle zeytin fiyatlarında toplama maliyetleri günlük 13-14 liraya kadar çıkıyor. Zeytinin kilosunun kimi yerde 10 liraya alıcı bulduğu, sizin iyi kaliteli zeytininizin bile 20-25 liraya satılmaya çalışıldığı bir yerde gerçekten sıkıntılar büyük” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki enflasyon ve gıda fiyatlarına da değinen Özel, tarımsal üretimde yaşanan sorunların ekonomik tabloyu ağırlaştırdığını ileri sürdü. Özel, “Biliyorsunuz, bu ülke tarımda kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biriyken şimdi gıda enflasyonunda dünyada dördüncü-beşinci sırada” dedi.
Türkiye’de gıda enflasyonunun Avrupa ortalamasının çok üzerinde olduğunu savunan Özel, “Gıda enflasyonu bizde yüzde 30’a yeni geldi. Avrupa ortalaması yüzde 0,9. Yani Türkiye’de gıda enflasyonu Avrupa’nın 30-35 katı” diye konuştu.

“Emeklilerimiz sefalet ücretiyle yaşıyor”
Ekonomik sorunların emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaf ve gençler üzerindeki etkilerine değinen Özel, vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığının altını çizerek“Emeklilerimiz sefalet ücretiyle yaşıyor. Maaşlarını kiraya ödeseler aç kalıyorlar, karınlarını doyursalar sokakta kalıyorlar. Asgari ücretlimiz açlık sınırının altında asgari ücret alıyor” ifadelerini kullandı.
Ekonomik sıkıntıların esnafı da etkilediğini belirten Özel, gençlerin gelecek kaygısı nedeniyle yurt dışına gitmeyi düşündüğünü dile getirdi. Özel, “Çiftçi kötü, emekli kötü, emekçi kötü olunca esnafın da durumu perişan. Zaten gelecekten ümidi olmayan gençlerimiz yurt dışına gitmeyi kafaya koymuş. Anneleri üzgün, babaları üzgün, büyükleri üzgün” diye konuştu.
“O sandığa varacağız, o seçimi alacağız”
Konuşmasının son bölümünde vatandaşlara mücadele ve dayanışma çağrısında bulunan Özel, iktidarın toplumda umutsuzluk oluşturmayı amaçladığını öne sürdü. Vatandaşların sandığa olan inancını kaybetmemesi gerektiğini belirten Özel, “Seni korkutmak, yıldırmak, bezdirmek, ‘Bu iktidar değişmez’ demek, ümidini kaybettirmek ve seni sandıktan ümidini kesmeye zorlamak istiyorlar” dedi.
Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Özel, “Ama buradan ant olsun ki söylüyorum: O sandığa varacağız, o seçimi alacağız. Size düşen, inancınızı kaybetmemek, moralinizi bozmamak. Bunlar korkanları teslim alır, yılgınları yener. Biz pes edersek kazanırlar. Ama haklı duruşunu koruyanlar, bunlara direnenler, bunların üzerine yürüyenler kazanır. Asla teslim olmayacağız. Dişimizi sıkacağız. Sandığa kadar sabredeceğiz, kötülüklerle mücadele edeceğiz. Eninde sonunda o sandığı getireceğiz, AK Parti’nin kara düzenini bitireceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
“Sekiz çeyrek altın alan emekli bugün aynı alım gücüne sahip değil”
Emeklilerin yaşadığı ekonomik kayıplara yeniden değinen Özel, iktidarın göreve geldiği dönemde emekli maaşlarının alım gücüyle bugünkü durumunu karşılaştırdı. Meydandaki emeklilere seslenen Özel, elden ele dolaştırılan sandığı yeniden göndermelerini isteyerek, “Emekliler, bu iktidar geldiğinde gönderin sandığı, elden ele gelsin. Geri yollayacağım, söz. Gönderin, elden ele gönderin. Emekliler, bu iktidar ilk geldiğinde sekiz çeyrek altın maaş alıyorlardı. Bugün sekiz çeyrek altın almaya kalksanız maaşın 70 bin liraya yakın olması lazım” ifadelerini kullandı.


