NEVÜ Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) tarafından düzenlenen çalıştaya; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uşak Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, çömlek ustaları ve öğrencileri katıldı.
14 saat boyunca odun yakıtıyla, 1200 dereceye ulaştırılan fırının yakımını Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya üstlendi. Katılımcıların eserlerinin bulunduğu Tuz fırınında, odun külü ve tuz pişirim etkisi seramik bünyelerin yüzeyinde oldukça başarılı sonuçlar verdi.
ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu düzenlenen çalıştayın, farklı üniversitelerin bir arda etkileşim sağlayarak akademik personel ve öğrenci bilgi paylaşımının yeni vizyonlar kazandırdığını söyledi.
Çalıştay sonunda ayrıca katılımcılara belgeleri takdim edildi.
IHA
NEVÜ Avanos Fırın Parkı'nda 'Tuz Pişirimi Çalıştayı' düzenlendi
NEVÜ Avanos Fırın Parkı'nda 'Tuz Pişirimi Çalıştayı' düzenlendi
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

12 Eylül 2025 Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

SGK uzmanı resmen açıkladı: Emeklinin alacağı en düşük maaş artık bu olacak

1 milyon lira konut kredisinin toplam geri ödemesi açıklandı

Mersin'de 2 milyon liraya dubleks satılacak: Birikimi olanlara büyük fırsat

Mersin'in gözde yerinde 1 dönüme yakın bahçe bu rakama satılacak

Çalışanlar iki emekli maaşı birden alacaklar: Bu başvuruyu yapmaları gerek