Meclis gündeminde yer alan emekli maaşları düzenlemesinin, iktidar partisinin tutumu nedeniyle aksadığını belirten Kocamaz, "Asıl gündeme bir türlü geçilemedi" dedi.
TBMM Genel Kurulu, kritik maddelerin yer aldığı yoğun bir tempoyla haftaya başladı. Ancak İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmede, milyonlarca emeklinin beklediği torba yasanın görüşülme sürecine dair endişelerini dile getirdi.
Meclis’in dünkü mesaisinde kabul edilen ilk önemli madde, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıklarında görev yapan Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi oldu. Kocamaz, korsan saldırılarına karşı yürütülen bu uluslararası misyonun devamına ilişkin kararın genel kurulda kabul edildiğini duyurdu.
"Emekli Zammı Haftaya Sarkabilir"
Kocamaz, tezkere görüşmelerinin ardından asıl gündem olan emekli maaş artışlarını içeren torba yasaya geçilmesi beklenirken, AKP grubunun tutumu nedeniyle sürecin tıkandığını ifade etti:
AKP Grubu’nun salonda yeterli çoğunlukla bulunmaması nedeniyle muhalefetin yoklama talebinde bulunduğunu ve bu sebeple oturuma defalarca ara verildiğini belirtti.
Saatler gece yarısını (24:00) geçmesine rağmen hala grup önerilerinin görüşüldüğünü söyleyen Kocamaz, torba yasaya bir türlü sıra gelmediğine dikkat çekti.
"AKP Grubu’nun lakayt davranışları nedeniyle emekli maaşları ile ilgili bu kanunun görüşülmesi haftaya da sarkabilir! Milyonlarca insan müjde beklerken, iktidarın meclis çalışmalarına bu ilgisizliği kabul edilemez."





