İl Müdürü Öz, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Şampiyonası'nda tenis branşında mücadele eden milli sporcu Mehmet Ali Kahraman'ın, tek erkekler ve çiftler kategorilerinde dünya şampiyonu olarak altın madalyaya uzandığını hatırlattı. Mehmet Ali Kahraman'ın bu eşsiz başarısı, sporun birleştirici gücünü ve azmin sınır tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Whatsapp Image 2026 06 26 At 21.24.15

Öte yandan, Macaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Down Sendromlular Basketbol Dünya Şampiyonası'nda ise Mersinli bir başka gurur kaynağı sahne aldı. Milli Takım kadrosunda yer alan Kaan Çağlar, takımıyla birlikte dünya ikinciliği elde ederek gümüş madalyaya uzandı.

Whatsapp Image 2026 06 26 At 21.24.16

Yapılan ziyarette konuşan İl Müdürü Göksun Öz, duygularını şu sözlerle ifade etti:"Uluslararası arenada elde ettiğiniz başarılarla hem Mersin'imizin hem de ülkemizin gururu oldunuz. Sizleri yetiştiren kıymetli antrenörlerimiz Ali Adıgüzel ve Hülya Önem ile birlikte hepinizi yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum."

Türkiye Pentatlon Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde yarışacak
Türkiye Pentatlon Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde yarışacak
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 06 26 At 21.24.15 (1)

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tür başarıların il genelinde spora olan ilgiyi artırdığını ve engelli bireylerin spor yoluyla topluma kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Mehmet Ali Kahraman ve Kaan Çağlar, kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek, hedeflerinin yeni dünya şampiyonalarında Türk bayrağını yine en üst noktada dalgalandırmak olduğunu belirttiler.

Whatsapp Image 2026 06 26 At 21.24.15 (3)

Whatsapp Image 2026 06 26 At 21.24.15 (2)

Kaynak: Haber Merkezi