Mersin’de yaz aylarının bunaltıcı sıcakları, son yağışların ardından etkisini bir nebze olsun kaybetti. Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına gerilemesi, kentte vatandaşların günlük yaşamına da yansıdı.

Özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklık ve nem nedeniyle gündüz saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınan Mersinliler, serin havayı fırsat bildi. Kentin cadde ve sokaklarında vatandaşların yoğunluğu artarken, birçok kişi alışveriş yapmak, yürüyüşe çıkmak ve açık havada vakit geçirmek için dışarı çıktı.

Serin hava esnafın da yüzünü güldürdü

Hava sıcaklıklarının düşmesi yalnızca vatandaşları değil, esnafı da memnun etti. Serin havayla birlikte çarşı ve cadde üzerindeki hareketliliğin artması, işletmelerin müşteri sayısına olumlu yansıdı.

Mersin İdman Yurdu’nun En Büyük Transferi Altyapısı Olacak
Mersin İdman Yurdu’nun En Büyük Transferi Altyapısı Olacak
İçeriği Görüntüle

Alışveriş

Kentte esnaflık yapan bir vatandaş, yaz aylarında sıcak ve nemli havanın müşteri yoğunluğunu olumsuz etkilediğini belirterek, son günlerde yaşanan serinlemenin işlerine olumlu yansıdığını söyledi.

Esnaf, “Yaz aylarında havalar çok sıcak olduğu için dükkâna uğrayan müşteri sayısı azalıyor. Açıkçası hava nemli ve sıcak olduğu için müşterilerin gelmemesine biz de hak veriyoruz. Ancak son yağışın ardından sıcak havalar da etkisini kaybetmeye başladı. Dünden bu yana müşteriler yeniden gelmeye başladı. Yaşanan serinleme, esnafın işlerine de olumlu yansıdı” dedi.

Muhabir: Emrah Birgül