İl Müdürlüğü, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin korunması ve olası zararların en aza indirilmesi amacıyla çiftçilerin gerekli önlemleri almalarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte meyve ağaçları, sebze fideleri ve narenciye ürünlerinin risk altında olabileceği ifade edildi.

1821804-1

Mersin’de kontrollü kesintisiz çilek üretimi yapılıyor
Mersin’de kontrollü kesintisiz çilek üretimi yapılıyor
İçeriği Görüntüle

Açıklamada ayrıca, don olayından etkilenen üreticilerin zaman kaybetmeden bağlı bulundukları Tarım ve Orman İl veya İlçe Müdürlükleri ile iletişime geçmeleri gerektiği bildirildi. Tarım sigortası bulunan çiftçilerin ise hasar ihbarlarını gecikmeden TARSİM üzerinden yapmaları istendi.

Üreticilerin her türlü olumsuzluk karşısında desteklenmeye devam edeceğini belirten yetkililer, sürecin yakından takip edildiğini duyurdu.

Kaynak: Hülya Uygur