Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kent genelinde sağlıklı yaşamı destekleyen organizasyonlarını sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı “80’ler Buluşması”, ileri yaş grubundaki vatandaşların hem sosyal hem de sportif açıdan aktif kalmalarına olanak tanıdı.

Katılımcılara Hem Spor Hem Sosyal Aktivite

Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, katılımcılar uzman eşliğinde fiziksel egzersizler yaptı. Ardından sahilde düzenlenen bocce, halka atma, mandala boyama gibi aktivitelerle hem ruhsal hem de bedensel sağlık desteklendi. Keyifli vakit geçiren vatandaşlar aynı zamanda sağlıklı yaşam bilincine teşvik edildi. Büyükşehir’in sunduğu çeşitli hizmetler de tanıtılarak, ihtiyaç duyan bireyler ilgili birimlere yönlendirildi.

Büyükşehi̇r’den Avrupa Hareketli̇li̇k Haftasi’nda ‘80’Ler Buluşmasi’ (1)

“Her Çarşamba Buluşmalarımıza Bekliyoruz”

Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Bu etkinliğimizi her hafta düzenli olarak yapıyoruz. İleri yaş bireyleri sosyalleştirmek, aktif hayata katılımlarını sağlamak üzere bir dizi aktiviteler düzenleyip birlikte 2 saat geçiriyoruz. Bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamı dolayısıyla içeriği daha çok spor olan özel olan bir 80’ler etkinliği düzenledik. Masada oturularak yapılan hafif spor egzersizleri yaptık. Bocce, halka atma oyunu oynadık. Keyifli bir gün geçirdik” diyerek her Çarşamba yapılan etkinliğe tüm yaş almış bireyleri davet etti.

“Belediyeler Sosyal Hayatı da Güzelleştirir”

Katılımcılardan Çetin Berköz, etkinlikten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Araçla geldik, gayet güzel karşılandık. Bu sosyal hayatın devamı için, yardımlaşma için çok güzel bir şey. Belediyeler sadece yol, kanalizasyon yapmaz. Sosyal hayatı da geliştirir ve güzelleştirir. Mersin’i bu bakımdan çok beğeniyorum. Vahap Başkan’ı da takdir ediyorum. Gayet iyi çalışıyor.”

“Deniz Manzarasında Spor Yaptık”

Etkinliğe katılan Aysel Yapındı, “Çok keyifli vakit geçirdik. Spor yaptık. Hiç yapmadığım hareketleri öğrendim. Bocce yaptık, halka hiç atamadım ama denedim. Her şey çok güzel. Deniz karşımızda. İyot kokusu eşliğinde sporumuzu yaptık” dedi.

YSK’dan CHP Kurultayı Kararı: İptal Talebi Reddedildi!
YSK’dan CHP Kurultayı Kararı: İptal Talebi Reddedildi!
İçeriği Görüntüle

“Her Zamankinden Daha Farklı Bir Program”

Katılımcılardan Kenan Kaya ise, “Büyükşehir Belediyesi sağ olsun, yapılan etkinlik her zamankinden farklı oldu. Büyükşehir Belediyesi iyi hizmet veriyor. Belediye’nin çalışmalarını çok beğeniyorum. Teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehi̇r’den Avrupa Hareketli̇li̇k Haftasi’nda ‘80’Ler Buluşmasi’ (3)

Kaynak: Haber Merkezi