Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş Mersin İdman Yurdu'ndan Özgecan Aslan Meydanı'na kadar sürdü. Vatandaşlar, yürüyerek İsrail'in saldırılarını protesto etti.
Mersin'de Filistin halkına destek olmak ve İsrail'in saldırılarını protesto etmek amacıyla büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi. Mersin Filistin Destek Platformu tarafından organize edilen eyleme, on binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi.
Yürüyüş, Mersin İdman Yurdu sahilinden başladı ve Özgecan Aslan Barış Meydanı'na kadar sürdü. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, "Kahrolsun İsrail" ve "Filistin’e Özgürlük" şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.
Yoğun katılımın olduğu yürüyüşe, siyasi partiler de destek verdi. AK Parti Mersin İl ve ilçe teşkilatları üyeleri de yürüyüşün ön saflarında yer alarak Filistin halkıyla dayanışma mesajı verdi. Mersin halkı, bu kitlesel eylemle Filistin'deki insani krize karşı tek yürek olduğunu gösterdi.