Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 18 Ocak Pazar günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk havanın etkisiyle bölgede sıcaklıklar hızla düşecek. Soğuk hava dalgasının 22 Ocak Perşembe sabahına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Tahminlere göre en düşük sıcaklıkların; Adana’da 1 derece, Mersin’de 2 derece, Hatay ve Osmaniye’de -3 derece, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te -5 derece, Kilis’te ise -2 derece seviyelerine kadar düşeceği öngörülüyor. Meteoroloji, söz konusu süreçte zirai don, buzlanma ve ulaşımda aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklar yaşanabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların ve ilgili kurumların tedbirli olmasını istedi.
Uyarının 18 Ocak 2026 saat 18.00 ile 22 Ocak 2026 saat 06.00 arasında geçerli olacağı belirtilirken, alınabilecek önlemlere ilişkin detaylı bilgilere Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.





