Mersin ve Adana’daki Toros Tarım fabrikalarında çalışan 213 işçi, ücretlerde iyileştirme talebiyle 21 Mayıs’ta başlattıkları grevin 39. gününde üretimi durdurmaya devam ediyor. Petrol-İş Sendikası çatısı altındaki işçiler, taleplerine olumlu bir dönüş alıncaya dek geri adım atmayacaklarını vurguluyor.

Gugc Q6B X M A A Hnt G

Toplu iş sözleşmesi süreci, 10 Ocak 2025’te başlamış, ancak 20 Mayıs’ta yapılan kritik görüşmelerde taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştı. İşverenin yüzde 52,5 oranındaki zam teklifini kabul etmeyen işçiler, bu teklifin yaşam koşullarına uygun olmadığını savunuyor.

Emlakta Tablo Ağırlaştı: Mersin'de Ev Hayali Kuranlar İçin Kötü Haber
Emlakta Tablo Ağırlaştı: Mersin'de Ev Hayali Kuranlar İçin Kötü Haber
İçeriği Görüntüle

Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Erdem İyim, grev boyunca işverenle yapılan görüşmelerde herhangi bir ilerleme sağlanamadığını ifade etti. İyim, “İşverenin sunduğu teklif, çalışanların geçimini sağlayacak seviyeden çok uzak. Haklı taleplerimiz için mücadelemiz sürecek” dedi.

Grevdeki işçiler, geçimlerini sağlayabilecekleri bir ücret düzeyi talep ettiklerini ve bu sağlanana kadar üretimi durduracaklarını net şekilde dile getirerek, "Bu süreci kararlılıkla sürdüreceğiz ve insanca yaşam hakkı için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekran Alıntısı-56

Muhabir: Ekin Kırarslan