İstanbul’un Tuzla ilçesinde yanıcı kimyasal maddelerin bulunduğu depolama alanında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, deponun tamamını sararken bölge yoğun duman altında kaldı.

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi
Yangın, saat 10.00 sıralarında Tuzla Deri Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir depolama alanında başladı. Edinilen bilgilere göre, içerisinde yanıcı kimyasal maddelerin bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine ihbarla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangının çevredeki alanlara sıçrama ihtimaline karşı polis ekipleri, depoya ulaşan yolları trafiğe kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı.
İtfaiye ekipleri, depoyu tamamen saran alevlere merdivenli araçlar, köpük ve su kuleleriyle müdahale etti. Yangının çevrede bulunan silah ve palet fabrikalarına sıçramaması için ekipler yoğun çaba gösterdi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yangının çıktığı depo kullanılamaz hale geldi.
Çıkış nedeni araştırılıyor
Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik incelemelerin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan, depoyu saran alevler ve gökyüzünü kaplayan yoğun duman havadan dronla görüntülendi. Görüntülerde alevlerin deponun tamamını sardığı, itfaiye ekiplerinin ise yangına yoğun şekilde müdahale ettiği görüldü.




