CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyük Taarruz’un 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmasının yalnızca askeri bir başarı olmadığını belirten Kış, bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden sürecin en önemli aşamalarından biri olduğunu ifade etti.

“30 Ağustos, bağımsızlık iradesinin simgesidir”

30 Ağustos’un milletin en zor şartlarda dahi bağımsızlığından vazgeçmediğini dünyaya gösterdiği tarih olduğunu belirten Kış, Kurtuluş Savaşı’nın büyük fedakârlık, cesaret ve ortak gelecek inancıyla kazanıldığını söyledi. Büyük Zafer’in Cumhuriyet’e uzanan yolu açtığını kaydeden Kış, 104 yıl sonra da bu mücadelenin hangi koşullarda ve hangi değerler uğruna verildiğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Gülnar’da 8 kilometrelik yol genişletildi: 3 metreden 10 metreye çıktı
Gülnar’da 8 kilometrelik yol genişletildi: 3 metreden 10 metreye çıktı
İçeriği Görüntüle

“Cumhuriyet en büyük emanettir”

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirasının Cumhuriyet olduğunu belirten Kış, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda egemenliğin millete ait olması, hukukun üstünlüğü ve eşit yurttaşlık anlayışının temeli olduğunu ifade etti. Kış, kadınların toplumun her alanında özgürce yer almasının, çocukların eğitimle, gençlerin ise umutla geleceğe bakabilmesinin Cumhuriyet’in temel kazanımları arasında bulunduğunu belirterek, akıl ve bilimin rehberliğinde çağdaş bir ülke hedefinin önemine dikkat çekti.

“Daha güçlü bir Türkiye mümkün”

Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu sorunların umutsuzluğa gerekçe olmaması gerektiğini dile getiren Kış, 104 yıl önce çok daha ağır koşullarda bağımsızlık mücadelesi veren bir milletin mirasçıları olduklarını söyledi. Daha adil, demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye’nin mümkün olduğunu belirten Kış, Cumhuriyet ve demokrasiyi güçlendirmenin, gençlere umutla yaşayabilecekleri bir ülke bırakmanın ortak sorumluluk olduğunu kaydetti.

Kış, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesinde yer alan tüm kahramanları, şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Kış, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Büyük Zafer’in 104’üncü yılında, Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi