Adına yakışır şekilde başlayan maçta seyircinin iştahına basketbolcular da eşlik edince salona gelen seyirciler muhteşem bir görsel şölen izledi. Fenerbahçe'nin 71-79 galibiyetiyle kupayı kazanan takım oldu.
Fenerbahçe Tarfin kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Ali Osman Bak'ın elinden aldı. Maçın ilk bölümünde ÇBK Mersin’in güzel oyununu sertlikle durdurmak isteyen Fenerbahçe daha ilk dakikalarda faul hakkını doldurdu. Mersin ise ilk faulü ilk periodun son saniyelerinde yaptı. Thomas'ın 4 Diaby'nin 6 ve Leite'nin 7 sayı ile ağırlığını koyduğu maçta ilk periyot 21-19 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi.

Karşılıklı çekişme ikinci periyotta da devam etti. Yaklaşık 2 dakika iki takımında rakip potaya basket atamadığı periyotta ÇBK Mersin özellikle savunma oyunuyla dikkat çekti. Bu periyotta seyirciler daha az basket ama bol mücadeleye tanık oldu. Periyot boyunca ÇBK Mersin'in boş döndüğü atışlarda Fenerbahçe sayı buldu ve ilk yarı 32-38 Sarı Lacivertli ekibin üstünlüğü ile geçildi. Maçın ikinci yarısıyla birlikte etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe farkı giderek açmaya başladı. Farkın bir ara 20 sayıya kadar ulaştığı maçta son bölümde Mersin'in etkili oyunu maçı kazanmasına yetmedi. Maçın son anlarında oyunu iyice artıran Mersin ekibinin çabası 6 sayıya düşen farkı azaltmaya yetmedi. Karşılaşmadan 79-71 üstün ayrılan Fenerbahçe kupanın sahibi olmayı başardı. Şampiyon Fenerbahçe'ye kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Ali Osman Bak'ın elinden salonu dolduran taraftarların yoğun desteği altında aldı.


