DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubeler Platformu’nun düzenlediği büyük buluşmaya dikkat çekerek, emeklilerin içine itildiği ekonomik darboğaza sert tepki gösterdi. Ekmen, ömrünü devlete hizmete adamış vatandaşların sefalete mahkûm edilmesinin toplumsal bir yara olduğunu vurguladı.
"Emeklinin adı yoksullukla anılamaz"
Sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajla Mersin ve çevre illerden gelen emeklilere destek veren Ekmen, "sefalet zulmüne son" çağrısının meşruiyetine değindi. Emekliliğin bir huzur dönemi olması gerekirken bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünü belirten Ekmen, şu ifadeleri kullandı:
"Yıllarca bu ülkeye emek veren vatandaşlarımızın bugün geçim mücadelesine mahkûm edilmesi kabul edilemez. Emeklilerimizi torunlarıyla geçirdikleri huzurlu günlerle değil; iş kazalarıyla, hastane köşelerinde ve yetersiz beslenmenin yol açtığı hastalıklarla anıyoruz."
"Mesele kaynakların kimin için kullanıldığıdır"
Emeklilerin insanca yaşam taleplerinin sonuna kadar arkasında olduklarını ifade eden Mehmet Emin Ekmen, Türkiye'nin bu talepleri karşılayacak güce sahip olduğunu hatırlattı. Sorunun ekonomik yetersizlikten ziyade bir tercih meselesi olduğunu savunan Ekmen, "Bu ülkenin kaynakları vardır; mesele, bu kaynakların kimler için ve ne uğruna kullanıldığıdır" diyerek ekonomi yönetimini eleştirdi.
"Emeklilerimizin talepleri meşrudur"
Mersin meydanlarından yükselen sesin hükümet tarafından mutlaka duyulması gerektiğini vurgulayan Ekmen, emekli vatandaşların onurlu bir yaşam sürmesi için her platformda mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.




