Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, Çağlayan Adliyesi önünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Günaydın, avukatların kendi yetkilerinin çok ötesinde hareket ederek insanları tehdit ettiklerini, şantajla ifadelere imza attırdıklarını ve büyük meblağlar talep ettiklerini öne sürdü. Günaydın, bu faaliyetlerin sonucunda gerçek suçluların iftiralarla suçlandığını ve sanal dosyaların büyütüldüğünü belirtti.

"Mehmet Yıldırım vakasında, bir savcı talimatı ile gözaltına alınan Yıldırım, ev hapsine alındı. Bununla birlikte, tanıkların baskı altında tutulabileceğini, delillerin karartılabileceğini ifade etti" diyen Günaydın, soruşturmanın kapsamını genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
Günaydın, Mücahit Birinci'nin de, CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan'a iftiralar attığını belirtti. "Mücahit Birinci, 2 milyon dolar karşılığında vekalet ücreti talep etti. Ancak, savcılığın bu konuda herhangi bir soruşturma başlatmaması dikkat çekicidir" diye ekledi.

"Kamuoyu Hesabını Sormalı"
Günaydın, 23 Temmuz’da Fatih Keleş’in yanına giden iki avukattan Recep Seyhan ve Hamza Uçan’ın, Keleş'e iftiralar attırarak, suçları üzerine aldırmaya çalıştıklarını iddia etti. Keleş'e 5 Ağustos'ta yeniden baskı yapıldığını söyleyen Günaydın, "Artık mesele, sadece İBB borsasının çok ötesine geçmiş durumda" şeklinde konuştu.
Günaydın, Aziz İhsan Aktaş'ın kamu kurumlarıyla yaptığı işlerin sorgulanması gerektiğini ve Aktaş'ın iftiralarının sona erdiğini belirtti. Aktaş’ın ev hapsinin kaldırılmasıyla yurtdışına kaçmasının engellenip engellenmediğini sorgulayan Günaydın, “Türkiye’de yargı temizlenene kadar bu mücadelenin süreceğini” vurguladı.




