Mersin’de faaliyet gösteren Mutluluk Gönüllüleri Derneği, anlamlı bir kampanyaya imza atarak çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. ‘Bir Zarf, Bir Mutluluk’ adını taşıyan kampanya kapsamında gönüllüler, Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’na ziyarette bulunarak zarflar dağıtıldı. Çocuklardan, bu zarflara hayallerini yazmalarını isteyen gönüllüler, daha sonra bağışçılarla iş birliği yaparak bu hayalleri yerine getirilmeye başlandı. Çocuklar için pamuk şeker, patlamış mısır, meyve suyu gibi stantlarının açıldığı etkinlikte Arbella Makarna da araçla makarna ikramında bulundu.

Hedef Daha Fazla Zarf Daha Çok Mutlu Çocuk

Kampanyanın detaylarını paylaşan Mutluluk Gönüllüleri Derneği Başkanı Ceyhan Çetinkaya, “Dernek olarak geleneksel hale getirdiğimiz ‘Bir Zarf, Bir Mutluluk’ etkinliğini bu yıl Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’na ile başladık. Çocuklarımıza birer zarf veriyoruz ve içine bir hayallerini yazmalarını istiyoruz. Günümüz koşullarında gerçekleştirilebilecek hayaller olmasına özen gösteriyoruz. Daha sonra bu hayalleri bağışçılarımız ve gönüllülerimizle buluşturarak çocukların mutluluğuna ortak oluyoruz” dedi.

“Kampanyamız her geçen yıl daha çok büyüyor”

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Çetinkaya, “İlk etapta kendi bünyemizde olan çocuklarla başlattığımız kampanyamız büyük ilgi görünce büyütme kararı aldık. Projemizi kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle paylaştık. Onları da sürece dahil ettik. Projemizi onların gözetiminde ve denetiminde gerçekleştiriyoruz Sevgili Gönüllerimiz bizler Mutluluk Gönülleri ailesi olarak Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’na şahane bir ziyarette bulunduk. Okul bahçesinde yapılan etkinlikte pamuk şeker makinamız ve patlamış mısır makinamızla beraber öğrencilerimizin musmutlu dakikalar geçirmesine elimizden geldiğince destek olduk. Birbirinden özel ve tertemiz çocuklarla tanıştık. Başta onları yetiştiren kıymetli ailelerine sonra ise hayran kaldığımız kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Her bir zarfın içinde bir hayalin, bir tebessümün izini bıraktılar”

Çocuklara yönelik bu duyarlılık nedeniyle teşekkür eden okul yönetimi de “Okumuza anlamlı bir ziyaret gerçekleştiren Mutluluk Gönüllüleri Derneği’ne gönülden teşekkür ederiz. ‘Bir Zarf Bir Mutluluk’ projesi kapsamında öğrencilerimizin dileklerini büyük bir heyecan ve umutla topladılar. Her bir zarfın içinde bir hayalin, bir tebessümün izini bıraktılar. Aynı gün, Arbella Makarna’nın öğrencilerimize yaptığı ikram ise bu güzel günü daha da keyifli hale getirdi. Küçük bir dokunuşun bile çocukların yüzünde nasıl büyük mutluluklara dönüştüğüne hep birlikte tanık olduk. İyiliği çoğaltan, umutları büyüten ve çocuklarımızın kalbine dokunan herkese teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Silifke Belediyespor’dan gol yağmuru
Silifke Belediyespor’dan gol yağmuru
İçeriği Görüntüle

Gemini Generated Image 82Hsd982Hsd982Hs

Muhabir: Seyrani Solugan