Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da bulunduğu 48 kişi, adliyeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyeye ilişkin “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Bu kapsamda Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan isimler arasında Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Özen, Hakan Baş, Lütfi Kadıoğulları, Gündüz Kalkan ve Hukuk İşleri Müdürü Bilgehan Yağcı da yer aldı.
Gözaltına alınan 48 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.