Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimini Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yaptı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme gelen Zafer Çarşısı sorunuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, net konuştu.

A L I 8040

3 yıldır halk arasında bit pazarı olarak bilinen Zafer Çarşısında tartışmanın sürdüğünü belirterek, "Oranın hikayesi uzun. Orada açıklıkla söyleyim. Orada iyi niyet görmüyorum. Çünkü diyalogun dışında farklı enstrümanlar kullanarak, akıllarınca bazı gruplar benden, halkın, kamunun malından yararlanmak istediler. Ben bunun uygun olmadığını kibar bir dille izah ettim. Şimdi şöyle bir yaklaşım var. Efendim Zafer Çarşısında esnaflar var mağdur olacak. Zafer Çarşısı kimin? Belediyenin. Orayı kiraya veriyor, gün gelince de belediye artık diyor ki ben burada farklı bir proje uygulayacağım, ben kamuyum diyor. Burada zaten problemler var. Şu anda 169 dükkanın 95’i boş durumda. Farklı meseleler var, farklı vatandaşların gayri ahlaki şikayetleri var. Kriminal meseleler var, alt yapı sorunu var. Ben burayı boşaltacağım. Burası yenileme alanı olacak. Ben burayı kent meydanı yapacağım. Ben şunu desem anlarım. Burayı boşaltın kardeşim, biz burayı tekrar iş yeri yapacağız, bina dikeceğiz, sizi buradan kapı dışarı edip, başkalarını getireceğiz. Böyle bir şey de yok. Ben burayı kent meydanı yapmak istiyorum. Orada kasaplar çarşısını kamulaştırdım. Şu anda 3 gün önce ihalesine onay verdim, ihalesi sisteme girildi. Orada 72 dükkanı restore edeceğiz ki çok ciddi bir para harcayacağız. Biz o kent merkezini, tarihi dokuları elden geçirelim, eski yapısına kavuşturalım, bir düzene sokalım istiyoruz. Mersin’e insanlar geldiği zaman kentin eski şehirleri o bölgeler olsun. Yani tarihi kent merkezi o bölgeler olsun. Bizim çalışmalarımız bu yönde" diye konuştu.

Mersin Süper Amatör Ligi'nde 48 Gollü Hafta
Mersin Süper Amatör Ligi'nde 48 Gollü Hafta
İçeriği Görüntüle

Ali 8521 Kopya

"Şeriatın Kestiği Parmak Acımaz"

Konuyla ilgili cevap bekleyenlere birşey demeyeceğinin altını çizen Seçer, "Çünkü mahkemeye gittiler, mahkemeden cevabını alacaklar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Boş olan yerlerle ilgili çalışmaları başlattık. Sanıyorum oradaki çalışmaları da engelliyorlar. Valiliğe, kolluk kuvvetlerine gerekli yazılarımızı da bu konuda yazdık. Burası dağ başı değil. Gücü gücü yeteneyse devlet en güçlüdür diye tahmin ediyorum. Siz orada belediyenin bir çalışmasını engelleyemezsiniz. Buradan da söylüyorum. Ben oranın usuletle, suhuletle hallolması için her türlü yolu denedim. Dedim gidin dükkan bulun belli miktarını biz verelim. Bu sefer benden dükkan kirası istediler. Dedim ki Milli Eğitimin yeri var, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yeni binasının karşısında oranın tahsilini bize verin biz orayı hemen çarşı yapalım ama oda olmadı. Ben diyorum çözelim, onlar siyasi bir mesele haline getirdi. Bu işi çıkmaza sokanlar orada belli gruplar var, onlar. Onlar oradaki esnafı da yanlış yönlendirdi. Yoksa belediye başkanı tabi ki vatandaşını dinleyecek, esnafı dinleyecek. Ancak kusura bakmayın biz burada adalet terazini doğru dürüst yapmamız lazım. Şimdi bir tarafta kamu malını kollayacağım, bir tarafta kamu malının üzerinde bulunan halkı koruyacağım. O konuyla ilgili belediyemizin konuşacak hiçbir şeyi yok. Mahkeme ne karar verirse biz de ona uyacağız. Bizi engelledikleri için orayı etaplara böldük. 1. Etabı ihaleye çıkardık, şu anda orada çalışmalar başladı. Sakın oradaki çalışmalarımızı engellemesinler. Zaten biz yetkilileri göreve davet ettik, öyle gücü gücü yetene bir memleket değil burası. Sen benim çalışmamı nasıl engelleyebilirsin, o zaman orada hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

A W324417 03

Muhabir: KORAY ÜNLÜ