Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Seçer, mesajında Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca askeri bir başarı olmadığını, aynı zamanda bir milletin var olma iradesinin güçlü bir ifadesi olduğunu belirtti. Tarihin akışını değiştiren bu destanın, inanç, cesaret ve vatan sevgisiyle yazıldığını vurgulayan Seçer, Çanakkale ruhunun bugün de yol gösterici olduğunu ifade etti.
Seçer, mesajında Çanakkale’de verilen mücadelenin, Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların omuz omuza verdiği büyük bir dayanışma örneği olduğunu dile getiren Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü Çanakkale’de yazılmıştır. Bu büyük zafer, kurtuluş mücadelemize ilham vermiş; bağımsız ve özgür bir ülke olarak kurduğumuz Cumhuriyetimizin temellerini güçlendiren en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Bizlere düşen görev; Çanakkale’de ortaya konan o kararlılığı, o birlik ruhunu ve vatan sevgisini her zaman yaşatmak, gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarmaktır. 111 yıldır aynı ruhu taşıyan, aynı gururu yüreğinde hisseden bir millet olarak bu büyük mirasa sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarihimize, değerlerimize ve ortak hafızamıza sahip çıkmaya, özellikle gençlerimizin bu büyük mirası anlaması ve yaşatması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Günümüz dünyasında barış ve dayanışma vurgusu
Seçer, mesajının devamında günümüzde yaşanan küresel gelişmelere de değindi. Bölgesel çatışmalar, savaşlar ve insani krizlerin barışın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Seçer, “Aynı bayrak altında yaşayan 86 milyon olarak, böylesi zorlu dönemlerde Çanakkale’de ortaya konan birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzu unutmamalıyız. Bugün bu topraklarda bağımsız ve özgür bir ülke olarak yaşayabiliyorsak, bunu başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğine ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin büyük fedakârlıklarına borçluyuz” dedi.
Seçer, mesajını şu ifadelerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
Başkan Seçer ayrıca hayatta olan gazilere de şükranlarını sundu.



