26 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ve üç adayın kıyasıya bir yarışa sahne olduğu Yeni Parti Toroslar ilçe başkanlığı ön seçiminde dengeler altüst oldu. Adaylardan Sadettin Ergen, süreçteki aksaklıkları ve parti içi sıkıntıları gerekçe göstererek yarıştan çekildiğini ve diğer aday Salim Taşkın'ı destekleme kararı aldığını söyledi.
“Aday olduk ama listeleri dahi alamadık”
Kurucu İlçe Başkanı Şerife Arıcı Yıldız ve yönetimde yer alan içimlere yönelik çeşitli suçlamalarda bulunan Ergen, “Yaklaşık 2 hafta önce yapmış olduğum basın açıklamasında Yeni Partiye aday adayı olduğumu açıklamıştım. Geçen süre içerisinde ilk ilçe ve yönetimi olarak çok böyle farklı farklı anlaşmazlıklarla ne liste alabildik, ne telefon numarası alabildik. Bu zaman aşımında dört çerçevede yol yürümem mümkün olmadı” dedi.

“Salim Taşkın arkadaşımızın daha iyi bir ilçe başkanı olacağına inandığım için adaylıktan çekildim”
Buna rağmen kendi ilişkilerini kullanarak adaylık çalışmasını yürütmeye gayret ettiğini belirten Ergen, “Mahalle içinde yapmış olduğum çalışmalarda birçok üye arkadaşımın telefonunu alarak listemi ekledim. Bu zor şartlarda arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda yol aldığımızı ve çok güzel bir dostluk edindiğimizi fark ettim. Aday adayı Salim Taşkın arkadaşımızın daha güzel, daha iyi bir ilçe başkanı olacağına inandığım için ben adaylıktan çekildiğimi ifade etmek istiyorum. Aynı gelenekten gelen sol ve tam demokrasi anlayışıyla yola çıktığı için tüm üyelerin gerçek iradesiyle seçileceğine inandığım için ben Yeni Parti aday adaylığımdan çekiliyorum. Salim başkanıma başarılar diliyorum. Her daim yanındayım. Daha önce iletişime geçtiğim tüm telefon numaralarını da kendisine veriyorum. Omuz vereceğim ve başaracağımıza inanıyorum. Onları da sen sana başarılar diliyorum. Çok teşekkür ediyorum. Ben senin ben seninle birlikte yürümekten, yol almaktan onur duyuyorum. Gurur duyuyorum. Partimizi hep birlikte hep beraber iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

“Tüm üyelerimiz ilçe başkanı gibi partisine sahip çıkacaktır”
Ergen’in desteği ile gücüne güç katan diğer aday Salim Taşkın da, birleştirici tavı nedeniyle teşekkür ederek, “İlçe başkanlığı bir göredir. Bu koltukta kimin oturduğunun bir önemi de yoktur. Hep birlikte yürüyelim. Sayın Ergen’in bizi destekleme kararı ve sergilediği tutum son derece kıymetlidir. Hep birlikte yol yürüyeceğiz. Ekibimdeki tüm arkadaşlarım, ve partimizin her üyesi bir ilçe başkanı gibi bu partiye sahip çıkacaktır. Biz biriz, beraberiz. Hepimiz ilçe başkanıyız. Biz bu ilçeyi hep birlikte bütün üyelerimizle yöneteceğiz. Sadece Salim Taşkın orada ilçe başkanı olmayacak. Bütün üyelerimiz ilçe başkanı olacak. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Güç verdi, kuvvet verdi. Bu senin güzel davranışın. Bizim partimizi iktidara getirecek” ifadelerini kullandı.



