Milli Savunma Bakanlığı’nda, Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 104. yılı ile 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Gazi ve ailelerinin hazır bulunduğu programa Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gaziler adına Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Işık konuştu. Ardından TSK Mızıka ve Bando Takımı konser verdi.

“Şehit ve Gazilerimiz Milletimizin Kahramanlık Sembolüdür”

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada, gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:
"Şehit ve gazilerimiz asil milletimizin kahramanlığının sembolüdürler. Bugün onlara istiklal ve istikbalimiz uğruna sergiledikleri cesaret ve fedakarlık için bir kez daha minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Aynı zamanda bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ünvanı ve mareşallık rütbesi verilişinin de 104’üncü yıl dönümüdür."

Güler, şehitlik ve gazilik makamına ulaşan herkesin milletin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bugün başımız dik yaşıyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

B A K A N G U L E R H I C B I R T E R O R O R G U T U N U N B O L G 921341 273747

“Türkiye En Yoğun Dönemini Yaşıyor”

Güler, dünyada jeopolitik dengelerin değiştiği kritik bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, Türkiye’nin hem sınır güvenliği hem de küresel barış için aktif rol üstlendiğini söyledi. Türkiye’nin Balkanlardan Afrika’ya uzanan geniş bir alanda barışın sağlanmasına katkı sunduğunu ifade eden Bakan Güler, “İstiklal Harbimizden bu yana en yoğun ve etkili faaliyetleri icra ediyoruz” diye konuştu.

“Terörsüz Türkiye Hedefine Kararlılıkla Yürüyoruz”

Türkiye’nin 40 yılı aşkın süredir mücadele ettiği terör sorununu bitirmek için kararlı bir süreç yürüttüğünü dile getiren Güler, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen bu tarihi süreç, kardeşliğimizi pekiştirmekte ve güvenli yarınlar için umut vermektedir” dedi.

YSK’dan CHP Kurultayı Kararı: İptal Talebi Reddedildi!
YSK’dan CHP Kurultayı Kararı: İptal Talebi Reddedildi!
İçeriği Görüntüle

Terör örgütlerine açık çağrı yapan Güler şunları söyledi:
"PKK ve iltisaklı tüm gruplar, yapılan çağrı ve alınan fesih kararı kapsamında derhal tüm terör faaliyetlerine son vermeli, başta Suriye olmak üzere farklı coğrafyalarda ve isimler altında faaliyet gösteren tüm uzantıları bir an önce ve koşulsuz şekilde silahlarını teslim etmelidirler. Başta PKK, YPG, SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına, farklı adlar altında faaliyet yürütmesine de asla izin vermeyeceğiz."

Güler, bu süreçte hiçbir taviz ve pazarlığın söz konusu olmayacağını vurgulayarak, “Milletimizin güvenliği ve şehitlerimizin aziz hatırası için bu yolda geri adım atılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kan ve Gözyaşının Sona Erdiği Bir Gelecek İçin”

Türkiye’nin köklü devlet aklıyla hareket ettiğini belirten Güler, amaçlarının barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir gelecek inşa etmek olduğunu söyledi:
"Yegane amacımız, artık evlatlarımızı yitirmediğimiz, kanın ve gözyaşının sona erdiği, çocuklarımızın sadece barış ve kardeşlik ortamında büyüdüğü bir geleceği inşa etmeye çalışıyoruz."

Bakan Güler, konuşmasının ardından gaziler ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından birlikte yemek yedi.

B A K A N G U L E R H I C B I R T E R O R O R G U T U N U N B O L G 921339 273747

Kaynak: DHA