Evli ve 4 çocuk babası olan 69 yaşındaki Hüseyin Çakır, Tarsus ilçesinde kamyonetiyle yaklaşık 20 yıldır nakliyatçılık yaparak geçimini sağlıyor. İlkokul yıllarında hobi olarak başladığı resim çizmeyi ise aradan geçen yıllara rağmen bırakmayan Çakır, iş arasında ve aracında beklediği boş zamanlarda çizim yapıyor.

Ortaya çıkardığı resimleri satmak yerine sevdiklerine ve çevresindeki insanlara hediye etmeyi tercih eden Çakır, bu davranışıyla birçok kişinin gönlüne dokunuyor. Resim yapmayı yalnızca bir hobi olarak değil, mutluluğu paylaşmanın bir yolu olarak gören Çakır, ilerlemiş yaşına rağmen çizimlerini sürdürerek azim ve tutkunun yaşla sınırlı olmadığını gösteriyor.

A W609257 02

MSB'den Yürekleri Isıtan Paylaşım
MSB'den Yürekleri Isıtan Paylaşım
İçeriği Görüntüle

"Arabanın içinde resim çiziyorum"

Yıllardır sürdürdüğü nakliyatçılık mesleğiyle ailesinin geçimini sağladığını belirten ve resim tutkusunu anlatan Hüseyin Çakır," İlkokuldan çizim yapıyordum, herkes beğeniyordu. Devam ettim. Nakliyat işine başladım, iş olduğu zaman işe gidiyorum, iş olmadığı zaman resim çiziyorum. Boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Resim aşkı boş zamanlarımı değerlendirmek için. Kahve kültürüm yok, arabanın içinde resim çiziyorum. Çizdiğim resimleri bazen nakliyat işi yaptığımda çocuklara dağıtıyorum "dedi.

A W609257 04

"Beni ressam olarak tanırlar"

Bin 800'e yakın resim çizdiğini anlatan Çakır, "Arkadaşlarım yardımcı olalım sergi aç diyorlar. Sergi açmak gibi düşüncem yok, vakit geçiriyorum. Şoförlükten kalan vaktimde resim çiziyorum. Burada da beni ressam olarak tanırlar. Resimlerimi çocuklara dağıtıyorum, o da benim hoşuma gidiyor. Hiçbir zaman maddi karşılık beklemiyorum, çocukların hoşuna gitmesi beni sevindiriyor" diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Hamza Baştürk ise Çakır'ı ressam olarak tanıdıklarını belirterek "Burada nakliyatçılık yapıyor. İşinin başındaydı. Arabasının içinde devamlı resim çizer, iyi bir ressam, iyi çizimci. Çok hoşumuza gidiyor, çok güzel resimler yapıyor, bana da resim sözü var, daha eli değmedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA